Keskiaikafestivaalit Info

COVID-19 ja Hämeen Keskaikafestivaalit 2021

Hämeen Keskiaikafestivaalien järjestelyt vuodelle 2021 on jo kovassa vauhdissa. Toivomme tilanteen Covid-19 suhteen jo hieman helpottaneen elokuussa 2021 mutta varaudumme myös rajoituksiin. Tulemme huomioimaan mahdolliset rajoitukset tehden tapahtumasta turvallisen koko perheelle. 

Hämeen keskiaikafestivaalit 2021 Hämeenlinnan linnanpuistossa mahdollistavat jälleen keskiaikaisen aikamatkan.

Viestinviejät on lähetetty matkaan viemään kutsuja myyjien ja esiintyjien saapua elokuisen lempeän auringon alla Hämeenlinnan kupeeseen. Puisto tulee täyttymään sotureina tunnetuista viikingeistä, keskiajan asukeista, velhoista, noidista, kauppiaista ja muusikoista. Tietenkin avoinna on myös Kireen Kypärän taverna, tuo elämää ja elämyksiä tarjoava kievari. Kaukomaita myöten tullaan kuulemaan kuinka musikanttien rummut lyövät tahtia iloiselle soitannalle joka suorastaan vaatii heittäytymään piiritanssin vietäväksi. Päivisin markkinatori houkuttelee kävijää keskiaikaisin tuottein ja kojuin ja sepät lämmittävät ahjonsa näyttääkseen ohikulkijalle miten metalli taipuu taitavissa käsissä. 

Tule, näe ja koe kanssamme keskiaikainen elämys parhaimmillaan.

Viime vuosina iltojen pidot ja tuliturnajaiset on myyty loppuun jo hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua. Olethan siis vikkelä kuin kärppä ja varaat paikkasi keskiaikaisista syömingeistä ajoissa. Turnajaisnäytös niin kuin aikaisempina vuosina ollaan totuttu näkemään saa uuden muodon. Perjantai- ja lauantai-iltojen Rohanin tallien näytös tuliesityksineen pysyy paikallaan ja päivisin on koettavissa Sotahevosleiri; hevosia, ritareita, peitsiä sekä vauhtia. Sotahevosleirin tapahtumat sisältyvät festivaalilippuun. 

Kireen Kypärän tavernan etkoilla, keskiviikkona ja torstaina, pääset jo ennakkoon nauttimaan tavernan tunnelmasta, seuraamaan festivaalin rakentumisesta linnanpuistoon ja fiilistelemään keskiajan kaikuja musiikin ja hyvän ruuan parissa. Etkot samoin kuin illat tapahtumapäivinä tavernassa ovat sinulle ilmaisia.

Ostaessasi lipun ennakkoon niin itsellesi, rakkaallesi, kaveriporukallesi, perheellesi tai työporukalle pääset sujuvasti alueelle sisään ja pääset näin nauttimaan keskiaikaisesta elämyksestä nopeammin ja vaivattomammin. 

Tapahtumamme pidetään 20.–22.8.2021 Hämeenlinnassa, Hämeen vanhan linnan alueella. Alkuviikosta on etkoja, taverna aukeaa jo ke 18.8. ja torstaina 19.8. palvellen aina sunnuntaihin asti ja varsinaiset markkinat ovat aktiivisimmillaan pe–su eli 20.–22.8. Tavernan etkot sekä festivaalien illat muuttuvat klo 20 jälkeen K-18 alueeksi. Festivaaliorganisaatio on pohtinut tätä pitkään ja todennut poikkeavien aikojen vaativan hieman tiukempia rajoja.

Näin huomioimme koronan tapahtumassamme.

Tapahtuma-alueelle pääset Kustaa III:n kadun ja Niittykadun risteyksessä olevasta festivaaliportista. Huomaathan, että alueen pohjoispuolelta ei ole sisäänkäyntiä.

Aukioloajat

Festivaali on avoinna seuraavasti:

Keskiviikkona 18.8.2021, Kireen Kypärän taverna on auki klo 17–24

Torstaina 19.8.2021, taverna palvelee klo 17- 24

Perjantai 20.8.2021, Festivaalit avautuvat klo 12, ja markkina-alue hiljenee klo 18. Ilonpito jatkuu tavernassa aina klo 24:ään asti.

Lauantai 21.8.2021, festivaalit avoinna klo 10–01. Markkina-alue hiljenee klo 18, mutta taverna palvelee loppuun asti.

Sunnuntai 22.8.2021, festivaalit avoinna klo 10–17. 

Kireen kypärän tavernan etkot ke 18.8. ja to 19.8. sekä festivaalien illat muuttuvat klo 20 jälkeen K-18. Festivaaliorganisaatio on pohtinut tätä pitkään ja todennut poikkeavien aikojen vaativan hieman tiukempia rajoja.

Ohjelma

Pääsyliput

Kannattaa ostaa lippu ennakkoon, niin pääset nopeammin sisään. Paikan päältä voit ostaa pääsyliput yleisimmillä maksukorteilla tai käteisellä. Suosittelemme korttimaksua; säästä käteiset markkina-alueen ihaniin kojuihin ja Kireen kypärän tavernaan.

Pääsylippulla pääset vierailemaan Hämeen Linnassa sekä Vankilassa.

Lisä tietoja pääsylipuista ja eri lippupaketeista.

Saapuminen

Hämeen keskiaikafestivaaleille sisäänpääsy yhdestä portista Kustaa III:n kadun päästä.

Saapuessasi kuljet Viekkaan Vasallin kauppakujan kautta alueelle sisään. Viekkaan Vasallin kauppakujalta löydät lipunmyynnin, infopisteen, pukuvuokraamon ja keskiaikafestivaalien omien erikoistuotteiden myyntipisteen.

Saapuminen julkisilla liikennevälineillä

Linja-autoasemalta (800 m) ja juna-asemalta (1,5 km) on kävelymatka Hämeen keskiaikafestivaaleille. Linja-autoaikataulut voit omalta paikkakunnalta tapahtuma-alueelle tarkistaa Matkahuollon sivuilta ja Hämeenlinnan sisäisen joukkoliikenteen aikataulut Reittioppaasta. Juna-aikataulut löytyvät VR:n sivuilta.

Saapuminen autolla

Lähimmät parkkipaikat löytyvät Hämeenlinnan keskustasta. Linnanpuiston vieressä sijaitsevat parkkialueet ovat tapahtuman käytössä, eikä näin ollen niissä ole tapahtumakävijöille pysäköintiä. Eri pysäköintitalot ja -alueet löydät Hämeenlinnan kaupungin sivuilta.

Invapysäköinti tapahtumaan on osoitteessa Tampereentie 16. Invasisäänkäynti on Kustaa III:n kadun pohjoisestä päästä invapysäköinnin vierestä. Huomioithan että portista sisään kuljettaessa on oltava ennakkoliput. Kyseisellä portilla ei ole lipunmyyntiä. Ennakkoliput tapahtumaan Tiketistä.

Lemmikit

Tapahtuma ei valitettavasti ole sallittu lemmikeille. Alueella on hevosia, ruuhkaa ja pauketta, joten nelijalkaiset ystävämme viettävät turvallisemman illan kotona tai hoidossa.

Opaskoirat ovat tietenkin sallittuja.

Yhteistyössä

Meillä on upeita kumppaneita, joita ilman tapahtumamme ei toteutuisi. Lämpimät kiitokset siis sekä aktiivisille talkoolaisillemme että Hämeenlinnan kaupungille, Local Crew’lle, Showtekniikka Torviselle ja Starkille!

Back to top