Keskiaikafestivaalit Info

Tapahtumamme pidetään 14.–18.8.2019 Hämeenlinnassa, Hämeen vanhan linnan alueella. Tapahtuma-alueelle pääset Kustaa III:n kadun ja Niittykadun risteyksessä olevasta festivaaliportista. (Huomaathan, että alueen pohjoispuolelta ei ole sisäänkäyntiä.)

Aukioloajat

Ke 14.8.2019
klo 17–24 Festivaalien etkot Kireen kypärän tavernapihalla, ilmainen sisäänpääsy

To 15.8.2019
klo 14–17 Markkina-alue avoinna, ilmainen sisäänpääsy
klo 17–24 Kireen kypärän tavernapiha avoinna myöhään yöhön, ilmainen sisäänpääsy

Pe 16.8.2019
klo 12–19 Markkina-alue avoinna, sisäänpääsy, liput ovelta: aikuiset 20 €, lapset (7–15v) ja eläkeläiset 15 €, lapset alle 7 vuotiaat 0 €.
klo 19–24 Kireen kypärän tavernapiha avoinna, sisäänpääsy 5 € klo 20 jälkeen.
klo 20–24 Ehtoovalkeat ja Lyhtyjen laakso vapaa pääsy

La 17.8.2019
klo 10–18 Markkina-alue avoinna, sisäänpääsy, liput ovelta: aikuiset 20 €, lapset (7–15v) ja eläkeläiset 15 €, lapset alle 7 vuotiaat 0 €.
klo 18–02 Kireen kypärän tavernapiha Lyhtyjen laakso ja Ehtoovalkeat, ilmainen sisäänpääsy
klo 20 Linnan iltapidot ja tuliturnajaiset, lisäinfoa erikoisohjelmista ja lipuista.

Su 18.8.2019
klo 10–17 Markkina-alue avoinna, sisäänpääsy, liput ovelta: aikuiset 20 €, lapset (7–15 v) ja eläkeläiset 15 €, lapset alle 7-vuotiaat 0 €.

Ohjelma

Tapahtuman ohjelman ja tarkemmat ohjelmien aikataulut.

Pääsyliput

Pääsyliput voit ennakkoon ostaa lippukaupasta.

Suosittelemme lippujen ostamista ennakkoon sisäänpääsyn nopeuttamiseksi. Paikan päältä voit ostaa pääsyliput yleisimmillä maksukorteilla tai käteisellä. Suosittelemme korttimaksua; säästä käteiset markkina-alueen ihaniin kojuihin ja Kireen kypärän tavernaan.

Hämeen linna ja Vankila kuuluvat alueeseen, ja näihin on vapaa pääsy festivaalikävijöille, museot ovat avoinna tapahtuman aukiolojen mukaisesti.

Museo Militaria ei tänä vuonna kuulu tapahtuma-alueeseen.

Lisää pääsylipuista ja eri lippupaketeista.

Saapuminen

Hämeen keskiaikafestivaaleille sisäänpääsy yhdestä portista Kustaa III:n kadun päästä.

Saapuessasi kuljet Viekkaan Vasallin kauppakujan kautta alueelle sisään. Viekkaan Vasallin kauppakujalta löydät lipunmyynnin, infopisteen, pukuvuokraamon ja keskiaikafestivaalien omien erikoistuotteiden myyntipisteen.

Saapuminen julkisilla liikennevälineillä

Linja-autoasemalta (1,1 km) ja juna-asemalta (1,7 km) on kävelymatka Hämeen keskiaikafestivaaleille. Linja-autoaikataulut voit omalta paikkakunnalta tapahtuma-alueelle tarkistaa Matkahuollon sivuilta ja Hämeenlinnan sisäisen joukkoliikenteen aikataulut Reittioppaasta. Juna-aikataulut löytyvät VR:n sivuilta.

Saapuminen autolla

Lähimmät parkkipaikat löytyvät Hämeenlinnan keskustasta. Linnanpuiston vieressä sijaitsevat parkkialueet ovat tapahtuman käytössä, eikä näin ollen niissä ole tapahtumakävijöille pysäköintiä. Eri pysäköintitalot ja -alueet löydät Hämeenlinnan kaupungin sivuilta.

Invapysäköinti tapahtumaan on osoitteessa Tampereentie 16. Erillistä invasisäänkäyntiä ei ole, vaan invaparkista kuljetaan Tampereentien ja Niittykadun kautta pääportille.

Lemmikit

Tapahtuma ei valitettavasti ole sallittu lemmikeille. Alueella on hevosia, ruuhkaa ja pauketta, joten nelijalkaiset ystävämme viettävät turvallisemman illan kotona tai hoidossa.

Opaskoirat ovat tietenkin sallittuja.

Back to top