Kartat ja ajo-ohjeet

Näin saavut tapahtumaan

Hämeen keskiaikafestivaali sijoittuu Hämeenlinnan Linnanpuistoon ja lähes koko Linnanniemen alueelle. Katuosoite on Kustaa III:n katu, joka on kokonaisuudessaan tapahtuma-alueella, eivätkä siellä olevat paikoitusalueet ole käytössä. Seuraa sisääntuloteiltä opasteita Hämeen linnaan ja lähempänä tapahtuma-aluetta omia opasteitamme!

Kannattaa ehdottomasti saapua paikan päälle julkisilla kulkuneuvoilla. Juna- ja bussiyhteydet Hämeenlinnaan ovat monipuoliset ja lukuisat.

Linja-autoasema on Hämeenlinnan keskustassa ja sieltä on noin 10 minuutin kävelymatka festivaalialueelle suoraan pitkin linja-autoaseman kulmalta lähtevää mäkistä Linnankatua. Rautatieasema on hieman kauempana, sieltä on noin 20 minuutin kävelymatka markkinoille, mutta reitti kulkee pitkin kauniita Vanajaveden rantoja.

Muistathan, että festivaaleilla kuljemme ilman lemmikkejä, joten karvaiset ystävät täytyy jättää kotiin. (Puolison saa tuoda, vaikka hän olisi karvainen.)

Karttalinkit

Kustaa III:n katu
Linnanpuisto

Koordinaatit (WGS 84)
N 61º 0.092′ E 24º 27.398′

Tullit

Lipunmyyntipisteet eli tullit sijaitsevat festivaalialueen etelä- ja pohjoispäässä. Tänä vuonna käytössä on vain kaksi porttia, Etelätulli Kustaa III:n kadun ja Niittykadun risteyksessä ja Pohjoistulli Museo Militarian takanurkalla. Huoltoajo alueelle ja henkilökunnan (talkoolaiset, esiintyjät, myyjät, vain rannekkeella) sisäänkäynti on Kustaa III:n kadulla Ojennuslaitoksen kohdalla. Jos tulet kaupungista päin, Etelätulli on sinun porttisi. Jos taas jätit auton Kaupunginpuistoon, Pohjoistullista pääset nopeasti keskelle keskiaikatunnelmaa. (Käänny vasemmalle Tampereentieltä Vanhankaupungintien risteyksestä ja suunnista kohti linnaa kasarmien takaa.)

Pysäköinti

Jos tulet tapahtumaan omalla autolla, muistathan, että tapahtuma-alueen välittömässä läheisyydessä on erittäin vähän pysäköintitilaa.

Pysäköintipaikoille opastavat markkina-alueen lähistöllä liikenteenohjaajat. Enemmän pysäköintitilaa on esimerkiksi pienen kävelymatkan päässä tapahtuma-alueesta pohjoiseen, Kaupunginpuistossa.

Lisää pysäköintitilaa löytyy Kaivoparkista (osoitteessa Kaivokatu 13) sekä Keinuparkista (osoitteessa Talaskuja 2). Pysäköinti maksetaan jälkikäteen pysäköintitalon automaattikassoilla. Molemmat pysäköintitalot sijaitsevat kävelymatkan päässä Linnanpuiston alueelta. Lisätietoja Kaivoparkista ja Keinuparkista löytyy Hämeenlinnan pysäköinnin kotisivulta.

Esteetön pysäköinti

Esteetön pysäköinti (pyörätuolitunnuksella) on sijoitettu tapahtuma-alueen länsilaitaan Tampereentien varteen, josta pysäköinninohjaajat ohjaavat paikalle.

Linja-autot

Linja-autoille on paikkoja Tampereentien ja linnan välissä. Pysäköinninohjaajat opastavat busseja.

Huomaathan, että festivaalialueelle ei saa tuoda eläimiä, lukuun ottamatta opaskoiria!

 

Back to top