Infoa myyjille, esiintyjille, talkoolaisille ja leiriläisille

Tällä sivustolla käymme läpi tapahtuman yleisohjeita. Nämä koskevat vuotta 2018, mutta ne antavat suuntaa myös vuodelle 2019. Tsekkaa väliotsikot, niin pääset kärryille.

Autolla ajo alueelle

Autolla saa ajaa alueelle vain seuraavasti:

 • Torstaina klo 8–13 sekä klo 19–21.
 • Perjantaina klo 7.00–9.30.
 • Lauantaina klo 7.00–9.30.
 • Sunnuntaina klo 7.00–9.30 sekä klo 17–.

Jos tulet muuna aikana, aja omalle portillesi ja jätä auto ulkopuolelle. Meillä on käytössä maitokärryjä ja ajoittain myös mönkijöitä, joilla saa tavarat rahdattua omalle paikalleen.

Vältä nurmikolla ajamista, erityisesti jos maa on märkä. Joudumme lähettämään laskun niille, jotka pilaavat kaupungin nurmikon. Lisäksi laskutamme rumien alumiinivanteiden käytöstä.

Jokainen ryhmä saa oman ajokarttansa ja ajosuuntansa omilta voudeiltaan. Sisäänajo on sallittu vain omasta portista ja oikeaan suuntaan.

Tuliturvallisuus

Kaikilta myyjiltä ja leirikunnilta vaaditaan turvallisuussuunnitelma. Sen voit ladata täältä ja lähettää joko torivoudille (myyntipaikat ja keskiaikafestivaali.fi) tai leirivouti Reine Austinille (reine.austin ja pp2.inet.fi).

Nuotiot ovat kiellettyjä, mutta leijuva tulisija on mahdollinen. Se pitää eristää nurmikosta myös lämpösäteilyn varalta. Sallittuja rakenteita ovat esimerkiksi seuraavat:

 • Nurmikon päälle sammutuspeite, joka peitetään kahdella tiiliskivikerroksella tai kahdella kerroksella pesubetonilaattoja. Sen päälle iso valurautainen tulipata, jalallinen tulilaatikko tai kolmijalan varassa leijuva tulisija.
 • Nurmikon päälle kymmensenttinen kerros palamatonta lasi- tai vuorivillaa. Sen päälle yksi tiilikerros tai kerros pesubetonilaattoja. Sen päälle iso valurautainen tulipata, jalallinen tulilaatikko tai kolmijalan varassa leijuva tulisija.

Jos tulisijasi polttaa nurmikon, lähetämme siitä inhottavan kululaskun jälkikäteen.

Muista varata tulisijasi lähistölle kaikki seuraavat pakolliset asiat:

 • Vähintään 6 kg:n sammutin sekä sammuttimen punainen sijaintikyltti.
 • Sinkkiämpäri tai puuämpäri täynnä vettä.
 • Sammutuspeite.

Jos sammuttimesi on vanhentunut, voit tarkastuttaa sen tai ostaa uuden alueelta to klo 12–14 sekä pe klo 10–12. Myynnissä on myös sammutuspeitteitä.

Yöksi tulisijan päälle vaaditaan peltikansi ja paino siltä varalta, että tuuli yrittää pyyhkäistä kekäleitä ilmaan. Kanneksi sopii esimerkiksi muuripadan kansi ja sen painoksi iso kivi, pari tiiltä tai yksi appiukko.

Sääturvallisuus

Hellekesä aiheuttaa trombiriskin. Niinpä jokainen teltta ja koju pitää kiinnittää maahan seuraavasti:

 • joko 15 kg painoa jokaiseen teltan pystytolppaan (modernit neliön ja suorakaiteen muotoiset myyntikojut)
 • tai 30-senttiset maavaarnat, jotka hakataan syvälle maahan (sopii usein paremmin perioditeltoille)

Vaikka telttasi tai kojusi pysyisi pystyssä itsestään, sille vaaditaan silti painot tai vaarnat. Trombin voima on valtava, ja iso teltta lentää myrskyssä kuin purje. Teltan mukana toimitetut 20-senttiset maavaarnat eivät riitä.

Päihteet ja tupakka

Alkoholin ja muiden päihteiden käyttö leirissä on kielletty. Emme kuitenkaan tule tekemään ratsioita telttaan emmekä ota tuopeista näytteitä pipetillä. Jos juot omia juomiasi, tee se autenttisista mukeista ja kohtuudella. Helteellä muista litkiä runsaasti myös vettä.

Tupakoinnille on varattu erilliset paikat alueelta. Noudatathan niitä.

Jos alueella oleskelee liiaksi päihtynyt ja häiriköivä ihminen, hänet poistetaan alueelta hänen omalla kustannuksellaan. Osallistumismaksuja ei palauteta.

Lemmikit

Huomaathan, että festivaalialueelle ei saa tuoda eläimiä, lukuun ottamatta opaskoiria ja erikseen sovittuja kauppiaskoiria.

Jos haluat anoa omalle lemmikillesi kauppiaskoiran tai esiintyjäkoiran tassuketta, täytä tämä lomake. Lähtökohtaisesti lemmikit eivät saa tulla alueelle, mutta erityisesti perustellut karvaturret saavat.

HUOM: Se ei riitä koiran tulemisen perusteluksi, että et saa koirallesi hoitopaikkaa. Eläimen pitää tuottaa iloa ja elämyksiä yleisölle ja sen pitää olla absoluuttisen turvallinen lemmikki.

Back to top