Pidot

Pidot linnassa

Soihdut syttyvät ja viini virtaa jälleen linnan pidoissa. Järjestämme tänäkin vuonna perinteiset pidot Hämeen linnan uumenissa.

Perjantaina 16.8. aateliset juhlivat pitojaan linnan salissa ja viikinkipidot järjestämme Tykkitornissa. Lauantaina 17.8. vuorossa ovat jälleen aatelisten pidot ja Tykkitornissa rahvaiden pidot

Pidot alkavat molempina iltoina klo 18.30.

Aatelisten pidot

Aatelisten pidoissa arvoisat vieraat vastaanottaa ja iltaa ohjaa seremoniamestari. Kyökkimestari puolestaan huhkii keittiössä ja varmistaa, että aatelisten pöytään kannetaan juhlavasti hienoimmat keskiaikaiset herkut.  Kuten aatelisella on lupa odottaa, menuun on yhdistettävissä laadukas juomapaketti.

Keskiajallakin aatelisia oli rajallinen määrä ja näin on myös festivaalien aatelisten pidoissa. Aatelisille paikkoja on vain 50 henkilölle / ilta.

Kyökkimestarin pyynnöstä aateliset voivat olla suoraan yhteydessä linnan keittiöön, jos asia koskee erityisruokavalioita, juomapaketteja tai muita erityisjärjestelyjä. Kirjekyyhkyn voi lähettää kohti [email protected].

Osallistuminen pitoihin edellyttää festivaalilipun lisäksi erillistä pitolippua.

Liput

Aatelisten pitolippu 90€ /hlö (sis. alv.)
Aatelisten juomapaketti 27€ /hlö (sis. alv.)

Lippujen varaus Tiketin lipunmyynnin kautta.

Ilonpitoa viikinkien ja rahvaan pidoissa

Tykkitornissa viikinkien ja rahvaiden pidoissa noutopöytä notkuu herkuista.

Tarjolla on sen seitsemää sorttia; lihasylttyä, kaskettuja juurikkaita, kalastajan tervasilakkaa ja suolasilliä, ehdalla kirnuvoilla siveltyjä limppuja ja paljon muuta.

Juomanlaskija täyttää haarikkasi kievaritiskiltä. Näissä pidoissa nauru raikaa, kun toista sataa ilonpitäjää täyttää pyöreän Tykkitornin.

Osallistuminen pitoihin edellyttää festivaalilipun lisäksi erillistä pitolippua.

Liput

Viikinkien pitolippu 73€ /hlö (sis. alv.)
Rahvaiden pitolippu 73€ /hlö (sis. alv.)

Lippujen varaus Tiketin lipunmyynnin kautta.

Menu

Aatelisten pidot

Alkuruoka-vati:

Marinoitua siikaa, suolasilliä ja hiillostettua lohta
Savustettua tuorejuustoa ja säilöttyjä marjoja
Limppua, rieskaa, varrasleipää ja paahdettua voita
***
Kuohkeaa maa-artisokkakeittoa ja siianmätiä
***
Hiilloksen loimussa paahdettua ankankoipea, kastiketta keitinliemestä ja
ankanrasvassa paahdettuja perunoita
***
Kyökkimestarin tervehdys päivän saaliista
***
Karpalojäädykettä, metsän marjoja ja rapeaa hunajaa

Kotikalja & jäävesi
Kahvi/ tee

Aatelisten pidot

Vegaanivaihtoehto

Marinoituja sieniä, savustettua lanttua ja vihreitä papuja
Palsternakkaa ja säilöttyjä marjoja
Limppua, rieskaa ja varrasleipää
***
Kuohkeaa maa-artisokkakeittoa ja pähkinöitä
***
Hiilloksen loimussa paahdettua punajuurta, kaskinaurista, tattaripuuroa ja
siemeniä
***
Kyökkimestarin tervehdys päivän saaliista
***
Jääkarpaloita ja kuumaa kinuskia

Kotikalja & jäävesi
Kahvi/ tee

Viikinkipidot

Neidon salaattia ja loimutettuja kasviksia
Hapankermaa, sieniä ja omenaa
Kaskettuja juurikkaita, sipulia ja pinaattia
Kalastajain tervasilakkaa & suolasilliä
Lihasylttyä ja uunijuustoa
Limppua, rieskaa ja varrasleipää
Kirnuvoita

***
Kokonaisena palvattua viljapossua
Tummaa mallaskastiketta ja piparjuurisinappia
Paahdettua lanttua ja naurista
Possun rasvassa haudutettuja perunoita ja sipulia
***
Metsämarjapiirasta ja kermaa

Vesi
Kahvi/ tee

Rahvaanpidot

Neidon salaattia ja loimutettuja kasviksia
Hapankermaa, sieniä ja omenaa
Kalastajain tervasilakkaa & suolasilliä
Lihasylttyä ja munajuustoa
Limppua, rieskaa ja varrasleipää
Kirnuvoita

***
Avotulella paahdettua viljapossua ja mallaskastiketta
Paahdettua lanttua, kaskettuja juurikkaita ja possun rasvassa haudutettuja
perunoita
***
Metsämarjapiirasta ja kermaa

Vesi
Kahvi/ tee