Hämeen keskiaikafestivaali eli
Häme Medieval Fest
järjestetään 14.–18.8.2019!

Odotus palkitaan nyt. Lippukauppamme on avoinna! Saatavilla on erityisen edulliseen aikaisen linnun alehintaan päiväliput, kolmen päivän festivaalipassit sekä paljon toivotut perheliput. Uudet lipputyyppimme ja tarkemmat hinnat on esitelty täällä.

Vuoden 2019 teemana on Lemmen ilot ja sydämen salat. Tule mukaan antautumaan lemmen loitsuille ja rakkauden roihulle!

Saksalainen Corvus Corax tulee villitsemään juhlakansaa viikonlopun aikana. Tanssijalkaa et saa pysymään paikoillasi myöskään Teufelstanzin (Venäjä) ottaessa lavan haltuun. Kansainvälistä mainetta niittävä Greenrose Faire polkaisi uransa huikeaan nousukiitoon juuri meidän tapahtumastamme. Niinpä meillä on kunnia kertoa, että he valtaavat tavernan lavan useana päivänä. 

Upea ja toivottu Rohan-tallien turnajaisshow tekee paluun mittelökentillemme. Lauantai-illan kruunaavat maagiset tuliturnajaiset, joiden liput tulevat myyntiin myöhemmin. 

 

Panostamme elävöittämiseen niin paljon, että kaukaisimmat narrimme saapuvat aina Italiasta saakka hauskuuttamaan festivaalikansaa. Il Buffone di Corte -ryhmä on perinteistä katuteatteria parhaimmillaan.

Buhurt on kamppailulaji, joka ammentaa inspiraationsa keskiajan taistelulajeista. Buhurtiin pääset tutustumaan jokaisena festivaalipäivänä. Lauantaina ja sunnuntaina järjestetään myös lajin SM-osakilpailut Tavastia Armigerin isännöiminä.

Viikingit ovat aina olleet lähellä festivaaliemme sydäntä. Tänäkin vuonna nuo äänekkäät öykkärit pitävät huolen, ettei missään päin leiriä nukuta yötä rauhassa. Päivisin nämä veijarit luultavasti paukuttavat kilpiään yhteen eri puolilla aluetta päätyen joka päivä järjestettäviin suuriin taisteluihin omalla mittelöareenallaan.

Keskiaikaisen markkinatorin valtaavat lukuisat kauppiaat Suomen joka kolkasta ja etäisiltä kaukomailta aina keskiaikaisen Euroopan suurimmasta kaupungista Pariisista saakka. 

Isommin kuin koskaan tapahtuma levittäytyy sisälle myös linnan holveihin ja elävöittää kaupungin ylle kohoavien tornien varjossa juhlittavaa festivaalia. 

Pidot

Aivan piakkoin julkaisemme ensi kesän pito-ohjelman. Liput tulevat myyntiin lippukauppaamme.

Tuliturnajaiset

Lauantai-illan ja koko tapahtuman huikea kruunu on linnan eteläpihalla elokuun hämärtyvässä illassa järjestettävä parituntinen turnajaisspektaakkeli. 

Turnajaisareenan iltaohjelman liput ja ohjelma tulevat julki ja myyntiin myöhemmin. Tuliturnajaiset eivät kuulu tavalliseen festivaalilippuun, vaan niiden lippu pitää hankkia erikseen.

Perheet

Tänä vuonna huomioimme perheet entistäkin paremmin. Aikaisemmin päiväliput olivat ilmaisia 0–4-vuotiaille, mutta nyt kaikki 0–6-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi nauttimaan tapahtumasta päivisin. Eläköön naperot ja natiaiset!

Aukioloajat

Uusi taverna-aukiomme Kireän kypärän tavernapiha palvelee janoisia keskiviikosta alkaen iltamyöhäiselle saakka. Taverna-aukiolle on iltaisin vapaa pääsy maksullisen ohjelma-ajan jälkeen.

Tapahtuma-alue kaikessa komeudessaan linnoineen päivineen on koettavissa seuraavasti:

  • Perjantaina klo 12–19 (maksullinen pääsylippu)
  • Lauantaina ja sunnuntaina klo 10–18 (maksullinen pääsylippu)

Iltasella viimeinen tunti on siirtymäaikaa, jolloin torikauppiaat jo pakkailevat kojujaan ja ehostavat itseään illan rientoihin. Taverna-aukio ja iltatori jatkavat katkeamatonta palveluaan iltaisin.

Kireän kypärän tavernapiha on auki myös maksullisen tapahtuma-ajan jälkeen ke–la yömyöhään asti. Kireään kypärään on ilmainen sisäänpääsy keskiviikkona, torstaina ja lauantaina, ja perjantainakin pääsymaksu on vain viisi oravannahkaa.

 

Lipunmyynti

Pääset lippukauppaan alta tai vierailemalla mahtavan partnerimme Tiketin sivuilla.

Jos olet sukua Merlinille tai jollain muulla tapaa olet saanut käsiisi tarjouskoodin lippukauppaan, navigoi itsesi suoraan osoitteeseen https://www.tiketti.fi/tarjous

Keskiaikaa lapsille

Keskiaikaa lapsille

Lapsillekin on tarjolla vaikka mitä! Kotieläinpihaa ja taikureita.

Vieraile keskiaikaleirissä

Vieraile keskiaikaleirissä

Alueella yöpyy 300 hurahtanutta historiaharrastajaa, jotka kertovat mielellään harrastuksestaan ja esittelevät leiriään. Tervetuloa!

Back to top