Hämeen keskiaikafestivaali järjestetään 15.–19.8.2018!

Viikonloppuna luvassa on jälleen runsas ja monipuolinen kattaus keskiaikaista musiikkia, taisteluita, käsityönäytöksiä, taikuutta, jongloorejä ja luentoja.

Vanajaveden rantaan ja Linnanpuistoon levittäytyvät jälleen laaja keskiaikaharrastajien kylä ja kansainväliset, yli 150 käsityöläisen markkinat. Ravintolakojut ja -teltat palvelevat nälkäistä ja janoista kulkijaa aamusta iltaan.

Keskiviikkona 15.8.2018 Hämeen keskiaikafestivaali aloitetaan ennakko-ohjelmistolla kaupungin alueella. Näymme iltatorilla, jossa on myös kaupungin Street Food Fiesta -tapahtuma. Tule ottamaan selfie keskiaikahahmon kanssa ja tule sovittamaan keskiaikavarusteita.

Torstaina rakentelemme yhä aluetta, joten sisäänpääsy on vapaa. Ohjelmaa ei ole, mutta useimmat torimyyjät kauppaavat herkkujaan ja aarteitaan koko päivän. Tervetuloa markkinahumuun ilmaiseksi! Torstai-iltana keskustassa on tarjolla Rahvaan lämmittelyt Ravintola Majassa ja Pub Wiljamissa. Liput myydään ovelta.

Perjantain pääesiintyjä illalla on virolainen folkhevin päällikkö Metsatöll. Illalla ohjelmassa on myös turnajaiset puolalaisen Xiążęca Drużynan eli Herttuan Joukkojen tuomina. Uudet bändilöytömme ovat huikeita: täydessä livekunnossa tykittävä irkkupunkbändi 7 Stout Clan ja venäläinen naisarmeija Idisi pistävät jalkasi vatkaamaan väkisinkin. Koko päivän ajan festivaalialueella tapahtuu kaikenlaista: on taikuria, työnäytöksiä, musiikkia ja tanssia. Lisäksi Lasten läänityksessä on lasten turnajaiset talutusratsastuksen muodossa Finnfirdin palvelemina.

Lauantaina lavalle nousevat tamperelainen folkrockin legenda Greenrose Faire, jolla on taas uusia biisejä mukanaan. GRF ilahduttaa meitä sekä päivällä että illalla. Lauantaihin mahtuvat tietenkin myös turnajaiset sekä kymmenien sotureiden viikinkitaistelunäytös. Lasten läänityksessä ilahduttavat taikurit ja Finnhird. Lauantaina päivällä käydään myös keskiaikaisen mättömiekkailun eli buhurtin SM-osakilpailu linnan eteläpihalla. Lauantaina iltaa kohti istuudumme iltanuotioiden ääreen: osta itsellesi tuoppi kuohuvaa ja syö vatsasi täyteen – trubaduurit ja taikurit viihdyttävät kansaa, kunnes sidomme heidät puuhun. Lisäksi lauantai-iltana on tarjolla ohjelmalliset iltapidot Hämeen linnan Leivintuvassa. Tästä tulevat liput erikseen myyntiin myöhemmin.

Sunnuntaina tavara liikkuu, kun huutokauppojen kuninkaallinen Aki Palsanmäki pistää kuparipannut kiertoon. Viikinkitaistelunäytöskin aiheuttaa meteliä, koska lauantaina ei kuitenkaan vielä saatu tapettua kaikkia. Greenrose Faire nousee lavalle, ja alueella tapahtuu tietenkin koko ajan kaikkea muutakin: taikureita, trubaduureja, työnäytöksiä ja tötteröhattuja.

Joka päivä alueella on autenttinen viikinki- ja keskiaikaleiri, jossa kannattaa käydä tutustumassa. Harrastajat yöpyvät alueella torstaista sunnuntaihin ja elävät aikakauden mukaisesti: ruoka tehdään nuotiolla, ja samalla on aikaa huoltaa aseita ja kirjoa tunikoita. Keskiaikaharrastajat esittelevät mielellään leiriään, joten kannattaa lähteä jutulle!

Muistathan, että alueelle ei saa tuoda koiria tai muita lemmikkejä.

Varaamme oikeuden tehdä muutoksia ohjelmaan.

Osta lippusi ennakkoon täältä!

Jos haluat tiedustella ryhmälippuja, soita Katleenalle, puh. 050 576 7632.

Hämeen keskiaikafestivaaleja on järjestetty jo vuodesta 1997, ja se on nykyään Suomen suurin keskiaikafestivaali. Järjestäjä on Hämeen keskiaikatapahtumat Oy. Meillä käy vuosittain 25 000 juhlijaa. Tämän vuoden teemana on Pidot ja paistit.

Lauantai 18.8.

10:00

Folkrocksaattue Greenrose Faire

10:00

Seitsemän tuntia buhurt-mättöä!

12:00

Turnajaiset

13:00

Keskiaikabändi Idisi

14:00

Pimeät pennut ja akrobatiaa

15:00

Suuri viikinkitaistelunäytös

16:00

Musiikkiopiston lauluyhtye Virna

22:00

Greenrose Faire

22:00

Ohjelmalliset iltanuotiot: taikureita, trubaduureja ja syätävää

Osta liput

Sunnuntai 19.8.

10:00

Jousiammuntakisa

12:00

Aki Palsanmäki ja huutokauppa. Osta kuparipannu!

14:30

Viikinkitaistelunäytös

15:00

Greenrose Faire hyvästelee festivaalikansan

Osta liput

Keskiaikaa lapsille

Keskiaikaa lapsille

Lapsillekin on tarjolla vaikka mitä! Kotieläinpihaa ja taikureita.

Vieraile keskiaikaleirissä

Vieraile keskiaikaleirissä

Alueella yöpyy 300 hurahtanutta historiaharrastajaa, jotka kertovat mielellään harrastuksestaan ja esittelevät leiriään. Tervetuloa!

Back to top