Myyjäinfo

Hämeen keskiaikafestivaali valtaa Linnanpuiston 18.-20.8.2023. Tule mukaan keskiaikaiseen elämykseen Hämeen linnan kupeeseen!

Myyntiesittely

Keskiaikafestivaalien järjestelyt etenevät talven aikana ja keväällä aloitamme tapahtumamme mahtavien myyjien esittelyt. Esittelyjä julkaistaan koko kevään ja kesän ajan aina festivaaleille asti. 

Oletko sinä heti ensimmäisten joukossa valloittamassa sosiaalista mediaamme omin tuotekuvin ja esittelyin? Mikäli kiinnostuit laitatko meille tietoja myyntipaikastasi, ohjeet täältä.

Huomioithan että pääset mukaan somemarkkinointiin myyntipaikan maksettuasi. 

Keskiaikafestivaali kauppiaille

Hämeen keskiaikafestivaalilla on pitkät perinteet historiateemaisena markkinatapahtumana 25 vuoden ajalta. Tapahtuma kulki aluksi nimellä Hämeen keskiaikamarkkinat. Tapahtumassa keskiaikateeman tulee näkyä kaikessa: pukeutumisessa, tuotteiden esillepanossa, teltassa, kojussa jne. Teeman toteutuksen tarkkuus juontaa juurensa keskiaikayhdistyksen sääntöihin ja ideologiaan, ja pyrkimykseen olla keskiaikaharrastauksen sanansaattaja. 

Tuotteista

Myytävien tuotteiden tulee olla keskiajan henkeen sopivia: käsitöitä, taidetta, luonnontuotteita, luonnon raaka-aineista valmistettuja tuotteita sekä elintarvikkeita. Muut tuotteet sallitaan sopimuksen mukaan. 

Perinteiselle jäätelölle ja metrilakulle ei lupaa saa, mutta esim. makeisia voidaan harkita hyvin perusteluin, samoin jäätelö tai siihen verrattavat tuotteet eivät ole täysin poissuljettuja, tulihan jäätelö Venetsiaan jo keskiajalla. Vastaavanlaisia myönnytyksiä olemme tehneet kahvin osalta.

Tapahtuman henkeen ei käy esim. myydä muovituotteita eikä tuotteita sovi pakata muoviin. Kauppiaan tulee ehdottomasti noudattaa ennakkoon ilmoittamaansa ja järjestäjän hyväksymää tuotevalikoimaa. Tähän on joitain poikkeuksia tehty mm. lapsille tarkoitettujen lelukypärien kohdalla.

Järjestäjällä on oikeus olla hyväksymättä tapahtuman henkeen sopimattomia kauppiaita sekä rajoittaa myyjien ja tuotteiden määrää mikäli ne ovat ristiriidassa näiden ehtojen kanssa. Sopimusteknisesti tätä rajoittamista ja ohjaamista, viime kädessä alueelta poistamista voidaan ottaa käytäntöön vielä tapahtuman aikana.

Pakanakuja sekä käsityöläisten alue muodostavat poikkeuksia keskiaikateemaan. Näitä tapahtuma-alueita tullaan käsittelemään omina tapahtumina alueemme sisällä. Tuotevalikoiman ja telttojen osalta olemme näissä joustavampia, ja teemme yhteistyötä kanssa järjestäjien kanssa.

Niin kuin kojun ja tuotteiden myös myyjien pukeutumisessa tulee huomioida tapahtuman teema. Asuissa järjestäjä kykenee auttamaan, järjestäjällä on mittava puvusto josta tarjoamme asuja kauppiaille vuokralle koko viikonlopun ajaksi.  

Osallistumisehdot

Torikauppiaat

Elintarvike-/ruokakauppiaat

Pakanametsä

Markkinat

Perjantain ja sunnuntain liput ovat kävijöille edullisempia päivä ja sunnuntai tullaan suuntaamaan teemallisesti myös enemmän perheille. Haluamme näin houkutella enemmän ostovoimaista asiakasta. 

Perjantaita tullaan edistämään voimakkaasti markkinapäivänä, koska kauppiaiden valikoimat ovat silloin parhaimmillaan.

Myyntipaikat

Kahden metrin levyiset myyntialat voi edelleen varata järjestäjän kautta myyntikatoksen ja pöydän kanssa. Näitä on kuitenkin rajoitettu määrä, ja pöydät jaetaan varausjärjestyksessä. Kahden metrin myyntialan voi myös varata omilla kalusteilla.

Suuremmat alat hinnoitellaan tarvittavan leveyden mukaan. Suurimmassa osassa aluetta syvyyttä on tarjolla enemmänkin, ja tilan käytölle syvyyssuunnassa voi keksiä luovia ratkaisuita. Esimerkiksi 4 metriä leveä myyntipiste on samanhintainen riippumatta siitä paljonko on syvyyttä. Sinun tulee kuitenkin ilmoittaa haluamasi tilantarve varausta tehdessäsi tai kommunikoida tarpeesta myyntitiimimme kanssa jotta voimme varmistaa että sitä syvyyttä juuri sinun paikallesi saadaan järjestymään riittävästi. Ilman erillistä sopimista on jokaisella myyntialueella vähintään 4 metriä syvyyttä.

Mahdollisuus ideoida uutta

Jos haluaisit ideoida oman basaarikujan joka olisi läpikuljettava, tulee molempien päiden metrit laskea yhteen. Esimerkiksi 4 metriä leveä oma kujamainen myyntiala kahden polun väliin vaikkapa 10 metriä pitkänä, hinnoitellaan 2x leveys. Jos tämä mahdollisuus kiinnostaa, ole yhteydessä järsjestäjään.

Aluejako

Keskeisimmät myyntipaikat keskiaika-ja viikinkipuolella täytetään teemanmukaiseen somistukseen huolellisimmin panostaneiden kauppiaiden kojuilla. Ilmoita toiveistasi sijoittua jommalle kummalle puolelle myyjäksi.

Jokaisen ruokamyyjäksi haluavan kanssa käymme oman keskustelun, jonka tarkoituksena on varmistaa, että jokaiselle ruokakauppiaalle riittää ostajia. Etuna on innovatiiviset ja teemaan sopivat tuotteet.

Oma erikoisuutensa on Tavernapiha jonka myyjien tulee varautua pitämään kojunsa avoinna iltamyöhään, tavernan aukioloaikojen puitteissa. Tavernapihan hinnoittelu sovitaan tapauskohtaisesti. 

Käsityöläiset (ei keskiaika) 

Hyväksymme mukaan myös kotimaisia käsityöläisiä joiden tuotteet ja koju ei ole keskiaikateeman mukaisia. Myyntipaikat sijoitetaan omaksi alueekseen Pakanametsän läheisyyteen.

Pakanametsä

Sysimaa tuottaa alueelle pakanametsän maagisine myyjineen ja kojuineen. Alueelle ilmoittaudutaan tiketin järjestelmän kautta ja raaditus tapahtuu Sysimaan puolesta. Kävijöille Pakanametsä näyttäytyy omana tapahtuman osana. 

Alueen rakentaminen

Rakennamme festivaalia koko alkuviikon 14.-17.8. Festivaali ja markkinatori avautuvat yleisölle 18.8. klo 12. 

Kireen Kypärän tavernapihan etkot järjestetään 17.8 illalla, jolloin alueelle pääsee ilmaiseksi. 

Tapahtuman illat perjantaina ja lauantaina mahdollistavat lisämyynnille, mutta eivät pakota teitä olemaan läsnä tai avoinna. 

Poikkeuksena tavernan myyjät, joita velvoittavat omat sopimukset. 

Torstaina ennen klo 17.00 yleisöä ei päästetä alueelle. Illallakin valvonnan vuoksi joudumme rajoittamaan myyntialueelle pääsyä. Varsinainen myyntiaika alkaa siis vasta perjantaina!

Myyntipaikan ulkoinen olemus

Myyntipisteen tulee olla ilmoittautuessa määritellyn mukainen. Myyntipaikan haltijan velvollisuus on pitää kiinni tapahtuman hengen mukaisesta keskiaikaisesta ulkoasusta. Järjestäjän toritiimin antamiin korjauskehoituksiin on ryhdyttävä välittömästi. Myyntipisteen haltijan on myös huolehdittava koko tapahtuman ajan oman pisteensä yleisestä siisteydestä. 

Keskiaikaisesta telttavaatimuksesta voidaan poiketa ainoastaan Käsityökorttelissa ja erikseen sovituin ehdoin Pakanametsässä. Poikkeukset on myyjäkohtaisesti käsitelty jo varausvaiheessa.

Valokuvaaminen tapahtumassa on sallittua

Valokuvaaminen Hämeen keskiaikafestivaalilla on sallittua poikkeuksetta kaikilla yleisölle sallituilla alueilla. Ainoan poikkeuksen tekee leirien telttojen sisätilat, silloin jos leirin pitäjä ei sitä syystä tai toisesta halua sallia (kotirauha). Myyjien osalta mahdollisuus kieltää kuvaaminen rajoittuu ainoastaan omaan itseensä ja ns. taustatiloihin. 

Myyntipisteestä ja sen tuotteista asiakkaat saavat ottaa kuvia. Myyjät eivät saa kyltein tms. kieltää valokuvaamista! Noudatamme tapahtumassa oikeusasiavaltuutetun lausumaa kantaa Kuvaamisesta yleisellä paikalla.

Kauppiaiden vaatetus

Kaikkien tapahtumassa töissä olevien tulee pukeutua keskiaikaisesti. Fantasiapuolen väki, kuten noidat ja druidit saavat toki pukeutua omanlaisiinsa asuihin, kuitenkin festareiden yleistä tunnelmaa kunnioittaen. Käsityöpuolen myyjiltä vaaditaan myös keskiaikateemaan sopivaa puvustusta! 

Oman asun puuttuessa asun voi vuokrata tapahtuman pukuvuokraamosta.

Yhteyshenkilö / Torivouti

Olethan yhteydessä maililla: myyntipaikat@keskiaikafestivaali.fi.

Pysäköinti ja P-alueet

Varsinaisella tapahtuma-alueella ei ole pysäköintipaikkoja. Myyjille on varattu rajoitettu määrä pysäköintipaikkoja tapahtuma-alueen lähettyviltä (max. 1 parkkipaikka/myyntipaikka). Ilmoitathan, mikäli tarvitset pysäköintipaikan. Paikat jaetaan siinä järjestyksessä, kun ne varataan. Pitkäaikaista pysäköintitilaa on varattu esiintyjille, myyjille ja henkilökunnalle Lyseon koulun sekä Keskuskoulun P-paikoilta. Invapysäköinti sijaitsee Tampereentien varressa Ravintola Dolce Amoren takana olevalla bussien pysäkköintipaikalla. 

Turvallisuus

Tapahtuman turvallisuudesta vastaa Local Crew Oy. Järjestyksenvalvonnan tukikohta eli Seriffin leiri sijaitsee tapahtuman aikana tavernapihan ja järven väliseltä nurmialueelta. Leirissä palaa tuli jatkuvasti eli tarvittaessa saatte apua ja neuvoja turvallisuuteen liittyen sieltä.

Ensiavusta vastaa samoiten Local Crew. Ensiavun kiinteä piste löytyy festivaalialueelta portin tuntumasta, lisäksi alueella kiertää ensiapupartio.

Yleistä

Aamupalaa on tarjolla Kireen kypärän tavernapihalla aamuisin pe-su klo 8:00-10:00 hinta 8€/pvä. Saatavilla myös pakettihintaan 5 aamupalaa 38€. Tämän lisäksi voit ostaa liput saunamaailmaan hintaan 5€ kerta, tai 25€ koko festivaalin ajalle. Saunan tarkemmat aukioloajat tarkentuvat lähempänä tapahtumaa.

Terveysturvallisuusohjeet

Sairaana tai oireisena tapahtumaan osallistuminen on ehdottomasti kielletty, tämä koskee kaikkia tapahtuman osallistujia. 

– Älä tule sairaana paikalle. Ilmoita äkillisestä sairastumisestasi torivoudille.

– Pidä huoli hyvästä käsi-ja yskimishygieniasta.

– Jokaisen myyntipaikan on huolehdittava, että asiakkaalle on tarjolla käsidesiä.

– Pidä huoli, ettei myyntipaikkasi edustalle synny liian isoa tungosta/jonoa.

– Järjestäjä jakaa kaikille myyjille infotaulun turvaohjeista, pidä se esillä kojullasi.

– Oireisuus tai sairastuminen ei muuta osallistumisehtoja.

Rakennus- ja huoltoajo, myyjien ilmoittautuminen

Festivaalien huoltoaikoina on mahdollista ajaa Linnanpuiston alueelle.

NURMIKOLLA ajo on kielletty kaikkina aikoina, nurmikon vahingot laskutetaan lyhentämättöminä ajoneuvon kuljettajalta. 

Ajoreitti  Linnanpuistoon kulkee Tampereentien kautta huoltoportista (Kustaa III:n kadulla pohjoisen suunnasta). Navigoidessanne huomaattehan, että Niittykadulta ajo on katkaistu, alueelle voi ajaa ainoastaan Tampereentieltä. Ajoneuvojen on poistuttava alueelta ennen huoltoajoajan päättymistä.

Huoltoajoajat sekä saapuminen alueelle ovat seuraavat:

ke 16.8 klo 8:00-

to 17.8. klo 8:00- 16:30

pe 18.8. klo 7:00- 11:00

la 19.8. klo 7:00- 9:30

su 20.8. klo 7:00- 9:30

MUINA AIKOINA EI ALUEELLA SAA SÄILYTTÄÄ TAI AJAA AJONEUVOLLA

Saapuessanne alueelle ilmoittaudutaan myyjien infopisteellä. Infopiste sijaitsee huoltoportin vieressä. ilmoittautuessanne saatte myyjäkohtaisen kirjekuoren,  joka pitää sisällään ennalta sovitun määrän rannekkeita, tapahtumaohjelman, myyntipaikkanne sijainnin sekä yleisiä ohjeita, ja parkkilipun, joka myös toimii ajolupana huoltoaikana. Henkilökohtainen ranneke on oltava ranteessa koko ajan!

Tapahtuman purku alkaa su 20.8. klo 17:00, jolloin festivaalit sulkeutuvat. Liikenne tapahtuu samaan suuntaan kuin tapahtuman rakentaminenkin, Tampereentieltä Kustaa III: kadulle kohti Niittykatua.

Tulen käyttö myyntipisteellä

Mikäli myyntipisteellänne käytetään tulta, myyntipisteelle tarvitaan alkusammutusvälineistö ja turvallisuussuunnitelma. Turvallisuussuunnitelma on ladattavissa ja palautettava elokuun alkuun mennessä myyntipaikat@keskiaikafestivaali.fi Tulentekoon liittyvistä säännöistä poikkeaminen on vakava sopimusrikkomus, josta voi seurata alueelta poistaminen. Tiedot tarkemmin osallistumisehdoissa. 

Tehdään yhdessä festivaaleista kesän paras tapahtuma!

Back to top