Myyjäinfo 2021

Keskiaikainen kylä myyjineen ja tavernoineen valtaa Hämeen Linnan, Vankilan sekä linnanpuiston jälleen elokuussa. Mahtavaa, että olet kanssamme luomassa keskiaikaista aikamatkaa. Tässä hieman infoa tapahtumasta, aikatauluista, koronatoimista sekä tärkeistä numeroista.

Tapahtuma järjestetään Linnanpuistoissa, Kustaa III:n katu 6-8, 13100 Hämeenlinna. Markkina-alue sijoittuu Linnanpuistoon. Olette ilmoittautuessanne päässeet valitsemaan markkina-alueen, jolle kojunne sijoitetaan. Purppuraviirin markkina-alue on Kustaa III:n katu sekä sen Vanajaveden puoleinen alue puistosta. Vihreän viirin markkina-alue on Kustaa III:n kadun ja Tampereentien välinen alue. 

Uutuutena alueelle nousee tapahtuman yhteyteen Käsityökortteli sekä Pakanametsä. Käsityökortteli nostaa esiin kotimaista käsityötä ja Sysimaan tuottama Pakanametsä tuo alueelle tapahtuman teemaan sopivaa magiaa aina suomen perinneuskoista shamaaneihin. 

Alueen rakentaminen

Rakennamme festivaalia koko alkuviikon 16.-19.8. Festivaali ja markkinatori avautuvat yleisölle 20.8. klo 12:00. 

Kireen Kypärän tavernapihan etkot järjestetään 18. ja 19.8. illalla jolloin alueelle pääsee ilmaiseksi. 

Tapahtuman illat perjantaina ja lauantaina mahdollistavat teille lisämyyntiä, mutta eivät pakota teitä olemaan läsnä/avoinna. 

Poikkeuksena tavernan myyjät, joita velvoittaa omat sopimukset. 

Keskiviikkona ja torstaina ei ennen klo 17.00 päästetä yleisöä alueelle. Iltasellakin valvonnan vuoksi joudumme rajoittamaan myyntialueelle pääsyä.

Myyntipaikat Kustaa III:n tien varrella pystyvät myymään tänä aikana.

Varsinainen myyntiaika alkaa siis poikkeuksellisesti vasta perjantaina!

Myyntipaikan ulkoinen olemus

Myyntipisteen tulee olla ilmoittautuessa määritellyn mukainen. Myyntipaikan haltijan velvollisuus on pitää kiinni tapahtuman hengen mukaisesta keskiaikaisesta ulkoasusta. Järjestäjän toritiimin antamiin korjauskehoituksiin on ryhdyttävä välittömästi. Myyntipisteen haltijan on myös huolehdittava koko tapahtuman ajan oman pisteensä yleisestä siisteydestä. 

Keskiaikaisesta teltta vaatimuksesta voidaan poiketa ainoastaan Käsityökorttelissa ja erikseen sovituin ehdoin Pakanametsässä. Poikkeukset on myyjäkohtaisesti käsitelty jo varausvaiheessa.

Valokuvaaminen tapahtumassa on sallittua

Valokuvaaminen Hämeen keskiaikafestivaaleilla on sallittua poikkeuksetta kaikilla yleisölle sallituilla alueilla. Ainoan poikkeuksen tekee leirien telttojen sisätilat, silloin jos leirin isäntä/emäntä ei sitä syystä tai toisesta halua sallia (kotirauha). Myyjien osalta mahdollisuus kieltää kuvaaminen rajoittuu ainoastaan omaan itseensä (mikäli joku haluaisi välttämättä ottaa pärstäkuvan) ja ns. taustatiloihin. 

Myyntipisteestä ja sen tuotteista asiakkaat saavat ottaa kuvia ja myyjät eivät saa kyltein tms. kieltää valokuvaamista! Kuvaamisesta yleisellä paikalla on oikeusasiamies lausunut kantansa ja tätä linjausta noudatamme tapahtumassamme. 

Kauppiaiden vaatetus

Kyseessä on keskiaikatapahtuma ja kaikkien töissä olevien henkilöiden asustuksen tulee olla sen mukainen. Tämä koskee poikkeuksetta kaikkia alueita! Noita, shamaani ja druidi voi pukeutua miten nyt yleensä pukeutuvat, mutta käsityöläiset mukaan lukien on farkut ja pikeepaita tms. nykyajan hömpötykset rajattu pois. 

Oman asun puuttuessa voi asun käydä vuokraamassa esimerkiksi. tapahtuman pukuvuokraamosta. Myyjille vuokrahinta per asukokonaisuus on 25€ / tapahtuma. 

Yhteyshenkilö / Torivouti 

Myyjien info on avoinna ke, to ja pe 8:00- 18:00, muina aikoina olethan yhteydessä puhelimitse +358 40 355 8558. Numerosta pyritään vastaamaan aina, öitä lukuun ottamatta. Annetaan tiimille hetki aikaa levätä, jotta jaksavat taasen virkeänä aamulla vastailla kysymyksiin. 

Pysäköinti ja P-alueet

Varsinaisella tapahtuma-alueella ei ole parkkipaikkoja. Myyjille on varattu rajoitettu määrä parkkipaikkoja tapahtuma-alueen lähettyviltä (max. 1 parkkipaikka/myyntipaikka). Ilmoitathan mikäli tarvitset parkkipaikan, parkkipaikat jaetaan siinä järjestyksessä kun ne varataan. Pitkäaikaista parkkitilaa on varattu esiintyjille, myyjille ja henkilökunnalle Lyseon koulun sekä Keskuskoulun parkkipaikoilta. Invaparkki sijaitsee Tampereentien varressa Ravintola Dolce Amoren takana olevalla bussiparkkipaikalla. 

Turvallisuus

Tapahtuman turvallisuudesta vastaa Local Crew Oy / Jani Lodvonen puh.044 367 3700. Järjestyksenvalvonnan tukikohta eli Seriffin leiri sijaitsee tapahtuman aikana tavernapihan ja järven väliseltä nurmialueelta. Leirissä palaa tuli jatkuvasti, eli tarvittaessa saatte apua ja neuvoja turvallisuuteen liittyen sieltä.

Ensiavusta vastaa samoiten Local Crew. Ensiavun kiinteä piste löytyy festivaalialueelta portin tuntumasta, lisäksi alueella kiertää ensiapupartio.

Yleistä

Aamupalaa on tarjolla Kireen kypärän tavernapihalla aamuisin pe-su klo 8:00-10:00 hinta 8€. 

Covid-19 ohjeet

Olemme poikkeuksellisessa ajassa mitä tulee tapahtuman järjestämiseen. Tilaisuuden järjestäminen on mahdollista ainoastaan tiukkoja viranomaisohjeita seuraten. 

Sairaana tai oireisena tapahtumaan osallistuminen on ehdottomasti kielletty, tämä koskee kaikkia tapahtuman osallistujia. 

Mikäli koette itsenne tapahtumaan lähtiessä sairaaksi, älkää saapuko paikalle. Ilmoittakaa asiasta torivoudille ja sairastakaa rauhassa. 

Oireisuus tai sairastuminen ei muuta osallistumisehtoja.

Jokaisella myyntipisteellä tulee olla tarjolla käsidesiä/desinfiointipyyhkeitä asiakkaille. Tämä on myyntipaikan järjestettävä asia. 

Myyntipaikan vastuulla on oman myyntipisteensä edustan jonotus ja omien asiakkaittensa informointi. Järjestäjä tulee jakamaan kaikille myyjille infotaulun jossa vieraita muistutetaan varotoimenpiteistä, taulun on oltava esillä myyntipisteessä.

Alueella partioivat ruttotohtorit ja järjestyksenvalvojat eivät voi olla jokapaikassa yhtäaikaisesti, kun yhdessä huolehdimme asiakkaista, voimme turvallisin mielin nauttia keskiaikaisesta elämyksestä. 

Jokaisessa myyntipisteessä tulee olla varattuna riittävä määrä kasvomaskeja henkilökunnalle siltä varalta että koronaan viittaavia oireita ilmenee. Tällaisessa tapauksessa tulee henkilön välittömästi pukea maski kasvoilleen ja ilmoittaa asiasta torivoudille ja aloittaa järjestelyt alueelta poistumiseksi. On jokaisen omalla vastuulla pitää huoli siitä ettei omilla toimillaan riskeeraa muiden terveyttä!

Miten olemme varautuneet covid-19 varalta?

  • Tulemme viestimään kaikin mahdollisin tavoin jokaiselle sidosryhmälle toimenpiteistä ja ohjeistuksesta viruksen leviämisen torjumiseksi tehtävistä toimenpiteistä.
  • Olemme lisänneet sisääntuloväylien kapasiteettia nopean sisääntulon mahdollistamiseksi
  • Viestimme aktiivisesti ennakkolipun ostamisen puolesta (ennakkolippu nopeuttaa sisäänpääsyä ja on koko tapahtuman ajan edullisempi vaihtoehto kuin ovelta ostettu lippu)
  • Tapahtuma-alueemme on luontaisesti laaja, tilaa on riittävästi oletetulle kerrallaan alueelle saapuvalle yleisömäärälle. On meidän kaikkien vastuulla pyrkiä viestimään turvavälien tärkeydestä.
  • Sisääntulossa ja kaikilla myyntipisteillä ja tapahtuma-alueilla on ohjekylttejä jotka muistuttavat mm. oikeanlaisesta hihaan pärskimisestä ja turvaväleistä
  • Tapahtumaan ei saa saapua oireisena tai sairaana
  • käsienpesupisteitä on lisätty
  • kaikilla myyntipisteillä on käsidesiä tarjolla
  • mittelöareenoille osoitetaan alueita joissa voi seurata tapahtumaa väljemmin. alueiden maksimikapasiteettia on laskettu tämän mahdollistamiseksi. 
  • Järjestyksenvalvojat, ruttotohtorit ja muu henkilökunta valvoo näitä toimenpiteitä

Festivaalin aukioloajat:

Ke 18.8.2021

klo 17-24 Festivaalien etkot Kireen Kypärän tavernapihalla, ilmainen sisäänpääsy

EI TORIMYYNTIÄ!

To 19.8.2021

klo 17-24 Kireen Kypärän tavernapiha avoinna myöhään yöhön, ilmainen sisäänpääsy

EI TORIMYYNTIÄ!

Pe 20.8.2021

klo 12-19 Markkina-alue avoinna, sisäänpääsy maksullinen, liput ovelta ja ennakkoon Tiketistä

klo 12-20 Kireen Kypärän tavernapiha avoinna 

klo 20-24 Kireen Kypärän tavernapiha ikäraja muuttuu –> K-18

klo 19-24 Lyhtyjenlaakso vapaa pääsy

klo 19 Linnan iltapidot, maksullinen erillistapahtuma

klo 21.30 Tuliturnajaiset, lisäinfoa erikoisohjelmista ja lipuista

La 21.8.2021

klo 10-18 Markkina-alue avoinna, sisäänpääsy maksullinen, liput ovelta ja ennakkoon Tiketistä

klo 10-20 Kireen Kypärän tavernapiha avoinna

klo 20-01 Kireen Kypärän tavernapihan ikäraja muuttuu –> K-18 

klo 18-01 Lyhtyjenlaakso ilmainen sisäänpääsy

klo 19 Linnan iltapidot , maksullinen erillistapahtuma

klo 21.30 Tuliturnajaiset, lisäinfoa erikoisohjelmista ja lipuista.

Su 22.8.2021

klo 10-16 Markkina-alue avoinna, sisäänpääsy, liput ovelta tai ennakkoon Tiketistä

klo 16-17 Markkina-alue avoinna, viimeisen tunnin ilmainen sisäänpääsy

Rakennus- ja huoltoajo, myyjien ilmoittautuminen

Festivaalien huoltoaikoina on mahdollista ajaa Linnanpuiston alueelle.

NURMIKOLLA ajo on kielletty kaikkina aikoina, nurmikon vahingot laskutetaan lyhentämättöminä ajoneuvon kuljettajalta. 

Ajoreitti  Linnanpuistoon kulkee Tampereentien kautta huoltoportista (Kustaa III:n kadulla pohjoisen suunnasta). Navigoidessanne huomaattehan, että Niittykadulta ajo on katkaistu, alueelle voi ajaa ainoastaan Tampereentieltä. Ajoneuvojen on poistuttava alueelta ennen huoltoajoajan päättymistä.

Huoltoajoajat sekä saapuminen alueelle ovat seuraavat:

ke 12.8 klo 8:00- 16:30

to 13.8. klo 8:00- 16:30

pe 14.8. klo 7:00- 11:00

la 15.8. klo 7:00- 9:30

su 16.8. klo 7:00- 9:30

MUINA AIKOINA EI ALUEELLA SAA SÄILYTTÄÄ TAI AJAA AJONEUVOLLA

Saapuessanne alueelle ilmoittaudutaan myyjien infopisteellä. Infopiste sijaitsee huoltoportin vieressä. ilmoittautuessanne saatte myyjäkohtaisen kirjekuoren,  kirjekuori  pitää sisällään ennalta sovitun määrän rannekkeita, tapahtumaohjelman, myyntipaikkanne sijainnin, Covid-19 taulun myyntipisteelle, parkkilipun, joka myös toimii ajolupana huoltoaikana, sekä muita yleisiä ohjeita.  Muistattehan, että henkilökohtainen ranneke on oltava ranteessa koko ajan!

Tapahtuman purku alkaa su 16.8. klo 17:00, jolloin festivaalit sulkeutuvat. Liikenne tapahtuu samaan suuntaan kuin tapahtuman rakentaminenkin, Tampereentieltä Kustaa III: kadulle kohti Niittykatua.

Tulen käyttö myyntipisteellä

Mikäli myyntipisteellänne käytetään tulta, myyntipisteelle tarvitaan alkusammutusvälineistö ja turvallisuussuunnitelma. Turvallisuussuunnitelma on ladattavissa ja palautettava elokuun alkuun mennessä jani@localcrew.fi Tulentekoon liittyvistä säännöistä poikkeaminen on vakava sopimusrikkomus, josta voi seurata alueelta poistaminen. Tiedot tarkemmin osallistumisehdoissa. 

Tervetuloa keskiajan tunnelmaan, muistetaan yhdessä ajanmukainen vaatetus ja varustus.                    

Tehdään yhdessä festivaaleista kesän paras ja turvallisin tapahtuma!

Festivaalijohtaja

Ville Ketonen

puh. 040 5741496

ville@keskiaikaifestivaali.fi 

Päätuottaja

Mari Nokkonen

puh 040 8614073

mari@keskiaikafestivaali.fi

Myyntipaikat

puh 040 355 8558

myyntipaikat@keskiaikafestivaali.fi

Turvallisuus

Seriffin leiri 045 129 1200 

Back to top