Myyjäksi

Tervetuloa Hämeen keskiaikafestivaalien vuoden 2021 myyjä- ja työnäytöspaikkojen sivustolle.

Sometiimimme haluaa tuoda esille kaikki erilaiset myyjämme tapahtuman sosiaalisessa mediassa tästä hetkestä aina tapahtumaan asti. Haluatko olla mukana? Tästä pääset ohjeisiin.

Maria & Karoliina

Torin sometiimi

Elokuuhun on vielä matkaa, ja olemme toiveikkaita, että korona väistyy siihen mennessä. Viemme Hämeen Keskiaikafestivaalia eteenpäin, jotta pääsemme juhlimaan 20–22. 8.2021 parhaassa seurassa, juuri sinun kanssasi. Ensisijaisen tärkeää on nyt ihmisten terveys ja hyvinvointi.

Näin huomioimme koronan tapahtumassamme.

Kireen Kypärän taverna aloittaa toimintansa jo 18. -19.8. palvellen asiakkaita iltaisin klo 17-24. Torit avautuvat asiakkaille perjantaina 20.8. klo 12:00 samaan aikaan festivaalien kanssa. 

Kauppiaiden ilmoittautuminen 

Hämeen Keskiaikaifestivaali valtaa Linnanpuiston 20.08.-22.08.2021. Kutsumme sinut mukaan elämään kanssamme keskiaikaista elämystä Hämeen keskiaikaisen linnan kupeeseen. 

Keskikafestivaali kauppiaille

Hämeen keskiaikafestivaalilla on pitkät perinteet historiateemaisena markkinatapahtumana. Yli 20 vuotta on tapahtumaa järjestetty, aluksi Hämeenlinnan keskiaikamarkkinat nimellä.

Olet sitten jo vanha konkari tapahtumassamme tai täysin uusi tekijä olet tervetullut tapahtumaamme kunhan kojusi, tuotteesi ja henkilöstösi on verhottu keskiaikaan. Poikkeuksia harkitsemme pakanallisten myyjien ja kotimaisten käsityöläisten kohdalla. Tällöin myös rajoituksia alueelle sijoittelussa.

Tarkkuus teemassa pysymisestä juontaa juurensa keskiaikayhdistyksen säännöistä ja ideologiasta olla keskiaikaharrastauksen sanansaattaja.

Tämä linjaus koskee niin kauppiaita, käsityöläisiä, työntekijöitä, talkoolaisia kuin esiintyjiäkin. 

On ymmärrettävää ja ehkäpä kohtuutonta odottaa että kaikki käytettävä materiaali voisi olla historiallisen tarkastelun näkökulmasta autenttista. Esimerkiksi telttojen osalta täysin mahdotonta. Tapahtumassa onkin linjattu miten voidaan moderneistakin teltoista tms. muokata tapahtuman henkeen sopivia. Esimerkiksi modernin myyntiteltan tms. kaikki metalliprofiilit ja muovipinnat on peitettävä ja naamioitava teemaan sopiviksi. Popup-teltan tuunaamiseen annamme mielellämme vinkkejä. Teltan yli heivattu juuttikangas ei lähtökohtaisesti ole tarkoittamamme riittävä naamiointi.

Myytävien tuotteiden tulee olla keskiajan henkeen sopivia: käsitöitä, taidetta, luonnontuotteita, luonnon raaka-aineista valmistettuja tuotteita sekä elintarvikkeita. Muut tuotteet sallitaan sopimuksen mukaan. 

Perinteiselle jäätelölle ja metrilakulle ei lupaa saa, mutta esim. makeisia voidaan harkita hyvin perusteluin, samoin jäätelö tai siihen verrattavat tuotteet eivät ole täysin poissuljettuja, tulihan jäätelö Venetsiaan jo keskiajalla. Vastaavanlaisia myönnytyksiä olemme tehneet kahvin osalta.

Tapahtuman henkeen ei käy esim. myydä muovituotteita eikä tuotteita sovi pakata muoviin. Kauppiaan tulee ehdottomasti noudattaa ennakkoon ilmoittamaansa ja järjestäjän hyväksymää tuotevalikoimaa. Tähän on joitain poikkeuksia tehty mm. lapsille tarkoitettujen lelukypärien kohdalla.

Järjestäjällä on oikeus olla hyväksymättä tapahtuman henkeen sopimattomia kauppiaita sekä rajoittaa myyjien ja tuotteiden määrää mikäli ne ovat ristiriidassa näiden ehtojen kanssa. 

Kojun tai teltan sadesuojauksessa on sallittua käyttää nykyaikaisia materiaaleja, mutta ne eivät saa näkyä tarpeettomasti. Omat sadesuojausmateriaalit kannattaa varata mukaan, järjestäjällä ei ole lainattavia tai vuokrattavia muoveja tai pressuja.

Tapahtuma-alueen yhteydessä sijaitsee myös Pakanametsä sekä kotimaisten käsityöyrittäjien alue. Tuotevalikoiman ja telttojen osalta olemme joustavampia näillä alueilla ja teemme yhteistyötä kanssajärjestäjien kanssa.

Edullisempia lippuja asiakkaille

Olemme säilyttäneet lippujen hinnoissa 2020 hinnoittelun, perjantain ja sunnuntain liput ovat kävijöille edullisempia päivä ja sunnuntai tullaan suuntaamaan teemallisesti myös enemmän perheille. Haluamme näin houkutella teille enemmän ostovoimaista asiakasta. 

Perjantaita tulemme voimakkaasti edistämään ”markkinapäivänä”, silloinhan on kauppiailla parhaat valikoimat.

Myyntipaikkahinnoittelu

Myyntipaikkojenkin osalta hinnoittelu pysyy vuoden 2020 kaltaisena. Yhden metrin levyisille myyntialoille voi saada edelleen järjestäjän kautta myyntikatoksen ja pöydän. Näitä on rajoitettu määrä, pöydät laitetaan jakoon varausjärjestyksessä. Toki näille pienemmille paikoille voi tuoda omatkin kalusteet. Suuremmat alat hinnoitellaan tarvittavan leveyden mukaan. Haluamme palkita mielikuvituksesta ja koska suurimmassa osassa aluetta syvyyttä on tarjolla enemmänkin haluamme kannustaa miettimään miten luovasti voi käyttää tilaa syvyyssuunnassa. Esimerkiksi 3 metriä leveä myyntipiste on samanhintainen riippumatta siitä paljonko on syvyyttä. Sinun tulee kuitenkin ilmoittaa haluamasi tilantarve varausta tehdessäsi tai kommunikoida tarpeesta myyntitiimimme kanssa jotta voimme varmistaa että sitä syvyyttä juuri sinun paikallesi saadaan järjestymään riittävästi. Ilman erillistä sopimista on jokaisella myyntialueella vähintään 3 metriä syvyyttä.

Mahdollisuus ideoida uutta

Jos haluaisit ideoida oman basaarikujan joka olisi läpikuljettava, tulee laskea molempien päiden metrit yhteen. Esimerkiksi 4 metriä leveä oma kujamainen myyntiala kahden polun väliin vaikkapa 10 metriä pitkänä hinnoitellaan 2x leveys. Jos tämä mahdollisuus kiinnostaa niin ota yhteyttä.

Aluejako

Poikkeuksena aiemmista vuosista tulemme nyt nostamaan rimaa keskiaikaisuuden tai viikinkiajan teeman mukaisesti myyntipaikkoja sijoiteltaessa. Keskeisimmät myyntipaikat täytetään teemanmukaiseen somistukseen huolellisimmin panostaneiden kauppiaiden kojuilla. Uuden paikan löytänyt viikinkileiri saa kaverikseen viikinkihenkisiä myyjiä. Voitkin halutessasi kertoa halukkuutesi sijoituksesta viikinki vai keskiaika?

Ruokamyyjien osalta sihti on vielä tarkempi, jokaisen ruokamyyjäksi haluavan kanssa käymme oman keskustelun. Etuna on innovatiiviset teemaan sopivat tuotteet. Haluamme varmistaa että jokaiselle ruokakauppiaalle riittää ostajia.

Oma erikoisuutensa on Tavernapiha jonka myyjien tulee varautua pitämään kojunsa avoinna iltamyöhään, tavernan aukioloaikojen puitteissa. Tavernapihan hinnoittelu sovitaan tapauskohtaisesti. 

Käsityöläiset (ei keskiaika) 

Hyväksymme mukaan myös kotimaisia käsityöläisiä joiden tuotteet ja koju ei ole keskiaikateeman mukaisia. Myyntipaikat sijoitetaan omaksi alueekseen Pakanametsän läheisyyteen.

Pakanametsä

Sysimaa tuottaa alueelle pakanametsän maagisine myyjineen ja kojuineen. Alueelle ilmoittaudutaan täältä ja raaditus tapahtuu Sysimaan puolesta. Kävijöille Pakanametsä näyttäytyy omana tapahtuman osana.                                                        

 Työnäytökset

Myyjien lisäksi kävijöitä on aina kiinnostanut miten asioita on tehty keskiaikaan, kuinka nahka käsiteltiin, lanka värjättiin ja puukot taottiin. Mikäli koet omaavasi sellaisen taidon, joka muutoin on jo hämärtymässä unholaan, voit ehdottaa osallistumistasi työnäytöskumppaniksi.

kuva Markus Perko 

 Sijoittumisesi kartalle

Toritiimiin tavoitat aina s.postitse myyntipaikat@keskiaikafestivaali.fi. Kannattaa olla aina yhteydessä jos tulee mitään kysyttävää, autamme mielellämme. 

Myyjien tarkemmat ohjeet.

Osallistumisehdot

Osallistumisehdot tapahtumaan on päivitetty ja luettavissa pian alta  linkkien takaa. Ehdot on eritelty alle eri myyjäkategorioiden mukaan:

Torimyyjä, HKAT OY, OSALLISTUMISEHDOT 2021

Elintarvikemyyjät, HKAT Oy OSALLISTUMISEHDOT 2021

Pakanakuja, HKAT Oy, OSALLISTUMISEHDOT 2021

Back to top