OHJELMA

Hämeen keskiaikafestivaali valtaa elokuun yöt ja Hämeenlinnan linnanpuiston 19.–21.8.2022!

Haluamme tarjota kokemuksen vertaansa vailla, ainutlaatuiseen elämykseen, kurkistuksen keskiaikaan.

Tule yksin, kerää kokoon kaveriporukkasi, ota perhe autoon tai puoliso kainaloon ja suuntaa kohti Hämeenlinnaa elokuussa. Tapahtumasta löytyy taatusti nähtävää ja koettavaa aivan kaikille!

Perjantain ohjelma

Lauantain ohjelma

Sunnuntain ohjelma

Kireen Kypärän taverna

Taverna houkuttelee kävijät herkutteluun. Maistuuko vartaassa kypysynyt kokonainen possu tai loimutettu lohi juuri sinulle, takaamme ettet joudu nälkäisenä tai janoisena poistumaan. Päivisin tavernasta löytyy ruoan lisäksi myös mustaa papujuomaa tarjoileva Kaffela josta perheen pienimmille löytyy taatusti suuhun sopivia makuelämyksiä. Kireen kypärän tavernan etkot to 18.8.2022 K-18 ja festivaalien illat muuttuvat klo 20 jälkeen K-18.

Tavernan lavalla musiikki raikaa aamusta yömyöhään. Pääset siis nauttimaan kaikista bändeistä tulet sitten tapahtumaan perjantaina, lauantaina tai sunnuntaina.

Taistelut

Viikingit, buhurt , boffaajat ja ratsukot ottavat yhteen omilla taisteluareenoillaan. Tänä vuonna saadaan jälleen paikalle myös jousiammuntaa niin kilpailuna kuin yleisölle kokeiltavaksi.

Alueohjelmaa

Kakarain kylä on nimensä mukaisesti lasten ja lastenmielisten temmellyskenttä. Alueelta löydät keskiaikaisia pelejä, leikkejä ja askarteluja viihdyttämään perheen pienimpiä. Alue ei suinkaan ole lapsiparkki, vanhemmat ovat vastuussa lapsistaan, paikalla on ainoastaan pelien ja toimintojen ohjaajia.

Tapahtuma-alueella tulee jälleen löytymään Kotieläin piha. Lammilta Linnanpuistoon saapuu jälleen Metsälän tilan suloiset eläimet. Alueelta löytyy pehmoiset lampaat, veikeät pienet puput sekä terhakkaat kanat. Vili-ponilla pääset jopa halutessasi kiertämään kierroksen markkina-alueella pientä korvausta vastaan.

Festivaalialueelta saatat löytää myös taikureita, ilveilijöitä, katuteatteria sekä noitia. Pakanametsän tapahtumaan tuottaa yhtestyökumppanimme Sysimaa. Metsän siimeksestä saatat löytää silmäsopaa ja vaikka lentovoidetta myyvään noidan.

Fantasialeiri Metsänpeitto

Metsänpeitto, tuo maahisten ja keijujen metsä toivotaan jälleen paljastuvan ihmisten nähtäväksi tapahtumassamme. Todellisuuspakolaiset ry tuottaa alueelle tuon maagisen metsän ja elävöittää tapahtumaa mm kulkuein. Tuo leiri kannnattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa ja kokemassa.

Lyhtyjen Laakso

Illalla metsänpeiton viereen syttyy jälleen Lyhtyjen laakso. Usvan ja lyhtyjen luoma lähes satumainen yhdistelmä salpaa henkesi kauneudellaan. Tapahtuman ehkä visuaalisesti upeimmasta yksityiskohdan toteutuksesta vastaa Torvisen Showtekniikka kuten kaikesta muustakin tapahtumamme valo- ja äänitekniikasta, koko valtavan alueen sähköistämistä unohtamatta.

Kuva Juha Kirkkala

Leirit tuovat tapahtumaan eloa ja mallia keskiaikaisesta elämästä. Tapahtumasta löytyykin useita näkemisen ja kokemisen arvoisia leirejä. Ja mainitessani kokemisen, tarkoitan sitä todella, leiriytyminen tapahtumassa on elämys jota ei ihan helposti unohda.

Leirit ovat avoinna festivaalikävijöille. Mikäli teltan ovaet ovat kiinni ei sinne saa kurkistaa mutta mikäli teltan ovet ovat avoinna voi kysyä leiriytyjiltä lupaa kurkata asumukseen ja nähdä miten tuolloin muinoin asuttiin. Harrastajilla kun sängyt ja tarpeisto on rakennettu keskiaikaisen mallin mukaan. Leiriytyjät ovat usein keskiaikaharrastajia ympäri suomea ja kertovat mielellään harrastuksestaan ja seurastaan. Piipahda siis ihmeessä keskiajan leirissä ja nauti elämyksestä.

Poimintoja ohjelmasta:

Corvus Corax saapuu jälleen iloksemme. Tuo keskiaikainen Rolling Stone saa kyllä sukat pyörmimään nilkoissa kaikilla tavernan kävijöillä ja hyvät rytmit ovat taatut. Tule, näe ja koe keskiaikainen soitanta parhaimmillaan!

Canardus Horribilis saapuu vihdoin Norjasta ilahduttamaan kävijöitämme. Iloiset ja eläväiset soittoniekat saavat sinut mukaan tanssiin eläväissen musiikin tahtiin, tätä esitystä et halua ohittaa.

The Midnight-yhtye saapuu Italiasta asti viihdyttämään esityksellään tapahtumamme vieraita.

Yhtye on perustetty jo vuonna 2003 tarjoten kelttiläistä, keskiaikaista ja renesanssin suloisten ballaadien inspiroimia melodioita.

In Vino Veritas yhtye tuo tuulahduksen keskiaikaisesta Italiasta suoraan tapahtumaan. Yhtye on kiertänyt Eurooppaa jo vuodesta 2010 ja saadaan nyt ensimmäistä kertaa Suomeen.

Margareeta: Pohjolan kuningatar elokuva on nähtävillä Hämeen linnan luentosalissa tapahtuman aikana lauantaina ja sunnuntaina klo 14:30. Näytös kestää 120 min ja on K12. Elokuva on ilmainen ja voit varata siihen paikat ennakkoon. Arvostelun elokuvasta on kirjoittanut Taneli Hiltunen

Jorgen heppakyydit kaupungilta festivaalialueelle tulevat jälleen. Jorgen reitti kulkee Niittykatu- Kasarminkatu- Palokunnankatu- Sibeliuksenkatu-Niittykatu – kartta vieressä.

Hypää hevosen kärryille ja pääse askeleen lähemmäksi keskiaikaista elämystä. Jorge on paikoilla jo mahdollisesti torstai-iltana klo 17-20, perjantaina klo 12-14, la sekä su 10-14.

Kyyti on maksullinen.

Tapahtuma sijoittuu Linnan kupeessa olevaan Linnanpuistoon. Tuo mahtava keskiaikainen kivilinna tuo upeat puitteet tapahtumallemme. Iloksemme voimme todeta että yhteistyömme Kansallismuseon kanssa takaa teille pääsyn niin linnaan kuin vankilaan. Hämeen linna ja Vankila kuuluvat festilvaalin tapahtuma-alueeseen perjantaista sunnuntaihin ja ovat kävijöille avoinna festivaalin lipulla.

Kuva: Laura Hossi/Yle

Näin huomioimme koronan tapahtumassamme.

Kansikuva: Markus Perko, Monsteriluola

Back to top