Ohjelma

Hämeen keskiaikafestivaali valtaa elokuun yöt ja Hämeenlinnan linnanpuiston 14.–16.8.2020!

Vuoden 2020 teemana on Magia ja myytit.

Keskiajan ihminen eli taianomaisempaa elämää kuin me nykytallaajat. Kyse ei ole tällä kertaa ritariromantiikasta tai historian ihannoimisesta, vaan taiat ja loitsut olivat kiinteä osa jokaisen elämää. Säätä pyrittiin ohjaamaan loitsuilla, ja pyhäinjäännökset takasivat sotaretken menestyksen. Kristinusko ja perinteinen luonnonuskonto kävivät taisteluaan ihmisten sieluista.

Jalkapuuviikot saapuvat! Hattulan Pyhän Ristin kirkko on mukana tapahtumassa. Elokuussa 3.-16.8 klo 11-17 välisenä aikana kannattaa vierailla kauniissa keskiaikaisessa kirkossa, pääset nimittäin ottamaan itsestäsi jalkapuuselfien.


Pyhän Ristin kirkossa on vanhakin jalkapuu, jossa vielä parisataa vuotta sitten on ihan oikeasti saanut miettiä tekosiaan ja kärsiä julkista häpeää, mutta annamme tuon museoesineen olla rauhassa. Selfien voi ottaa uudessa jalkapuussa, jonka eräs käsistään kätevä hattulalainen valmisti puolitoista vuotta sitten tyrväntöläisestä puusta. Puutavaran lahjoittaja ei huolinut maksua, koska oli aina halunnut laittaa lapsensa jalkapuuhun eikä nyt joutunut edes valmistamaan sitä itse! Nähdään Hattulan Hurttalassa (osoite Vanhankirkontie 41)

Keskiaikainen messu on Pyhän Ristin kirkossa 9.8. klo 10.00 alkaen.

Festivaalin 2020 mainosvideo

Näin huomioimme koronan tapahtumassamme.

Kireen Kypärän taverna

Kireen kypärän tavernan etkot ke 12.8. ja to 13.8. sekä festivaalien illat muuttuvat klo 20 jälkeen K-18. Festivaaliorganisaatio on pohtinut tätä pitkään ja todennut poikkeavien aikojen vaativan hieman tiukempia rajoja.

Kireen kypärän tavernan etkoilla keskiviikkona ja torstaina juhlakansaa viihdyttää Ants in the Pants ja Isara.

Ohjelmassa:

Jälleen kerran Hämeenlinnan Linnanpuisto täyttyy keskiaikaisesta ohjelmasta. Ohjelmistosta löytyy mm Tryzna, Greenrose Faire, Isara sekä Amanda Aalto & The Dark Forests.

Linnalla elävöittää Alasin ry sekä Humalsalo. Lauantaina esiintyy Virna leivintuvassa. Covid-19 epidemian vuoksi linnassa tapahtuvaa ohjelmaa on supistettu, mutta tilalle on tuotu laadukasta elävöittämistä. Pääset kävijänä näkemään kuinka arki keskiajan linnassa sujuu.

Alueohjelmasta vastaa Tryzna porkkanatyöpajallaan, Sirkuskunnan Narrit, Finnhird taistelutalutusratsastuksin, Sirkus Siskot Mimmi & Maisa, Bonemaiden tarinoi sekä Metsälän tilan ihanat eläimet.

Taisteluista tapahtumassa vastaa Viikingit, Buhurt sekä Rohanin-tallit. Rohanin- tallien esitykset on nähtävissä perjantai-iltana, lauantaina klo 14 sekä illan Linnanvoudin turnajaisshow ja sunnuntaina klo 14. Turnajaisten lisäinfoa.

Perehdy tapahtuman päivittäisiin ohjelmiin:

Perjantain 14.8. ohjelma

Lauantain 15.8. ohjelma

Sunnuntain 16.8. ohjelma

Tervetuloa kaikki nauttimaan kanssamme keskiaikaisesta elämyksestä turvallisesti!

Back to top