Talkoolaiseksi

Oletko sinäkin niin vinksahtanut, että haluat tulla tekemään talkoita keskiaikafestivaaleille?

Talkoohaku vuoden 2022 festivaaleille avautuu pian.  

Tarjolla tulee jälleen olemaantyötehtäviä roudaamisesta ja rakentamisesta tarjoiluun ja tapahtumanjärjestämiseen. Me tarjoamme ruuan, upean seuran ja keskiaika-asun, ja sinä pääset nauttimaan puuhaamisesta meidän muiden heikkopäisten kanssa.

Talkoovuorot pyritään muokkaamaan oman kiinnostuksesi mukaisesti ja toiveitasi kunnioittaen. Talkoopäivät ovat vähintään 6-tuntisia.

Niin alueen rakentamiseen kuin purkamiseen apu on todella tervetullutta.

Ohessa hieman kerrottu tiimien toiminnoista:

Toritiimi
Toritiimissä pääset perehtymään linnanpuiston alueeseen aivan uudella tavalla. Kaverinasi kulkee mittatikku, spraymaali sekä tiimi asiasta kiinnostuneita talkoolaisia. Toritiimi merkkaa torimyyjien paikat puistoon ja opastaa myyjät paikoilleen. Tiimi avustavaa myyjiä myös tarvittaessa tavaroiden siirtämisessä. Talkooaika painottuu pääasiallisesti ajallisesti festivaaliviikon alkuun.

Lipunmyynti
Lipunmyynti avautuu ke 18.8. ja on avoinna koko tapahtuman ajan. Lipunmyynnissä pääset kohtaamaan festivaalikävijät ja antamaan ensimmäisen kohtaamisen keskiaikaan. Vieraita saapuu kaukomailta saakka, joten olisi suotavaa hallita englannin kieli. Muu kielitaito on silkkaa plussaa. Kassatyöskentelyyn ja Tiketin lipunmyyntijärjestelmään annamme hyvän perehdytyksen ennen tapahtumaa.

Pukuvuokraamo
Pukuvuokraamo sijaitsee sisäänkäynnin vieressä. Jos asiakaspalvelu ja keskiaikaiset vaatteet ovat suosikkejasi, puvusto on juuri oikea paikka sinulle. Puvustoon pääsee työskentelemään jo reippaasti ennen tapahtumaa. Pukujen korjausta ja järjestelyä on mahdollista tehdä jo pitkin kevättä ja kesää. Varsinainen ponnistus alkaa festivaaliviikon alussa, kun kaikki puvuston puvut siirretään alueelle. Myös puvuston rakentamisesta ja suunnittelusta kiinnostuneille on tarvetta jo ennen tapahtumaa; mieluusti jo aloiteltaisiin tässä kevään aikana.

Kakarain kylä, utsuu luokseen kaikki lapsenmieliset ja hulluttelijat. Alueen suunnittelu aloitetaan jo piakkoin. Tapahtuma-aikana opastetaan ja ohjataan lapsia keskiaikaisten pelien ja leikkien pariin.

Somistus
Somistustiimin suuri vastuu on muuntaa Linnanpuisto keskiaikaiseksi. Taistelualueet, taverna, Visitor Center, pidot ja kaikki muu vaativat ylleen keskiaikaisen ilmeen, jotta voimme taata asiakkaille aikamatkan.

Roskatiimi
Roskatiimi pitää huolta tapahtuma-ajan alueen siisteydestä. Tässä tiimissä pääset kiertelemään ja nauttimaan vapaammin festivaaliemme tunnelmasta, toki samalla siisteydestä huolehtien. Tiimi on somistamisen ja rakentamisen ohella yksi tapahtumamme tärkeimpiä.

Raksatiimi

Rakentamista on festivaaleillamme enemmän kuin koskaan. Muutama aikaisemoi vuosi on näyttänyt miten laajasta projektista on kyse. Rakentajat luovat raamit onnistuneelle tapahtumalle. Tiimin toiminta alkaa jo keväällä, kun kartoitamme tarpeita ja mietimme rakenteita. Rakennustiimiin ei kannata pyrkiä jos peukalo on keskellä kämmentä :) Työt vaativat ymmärrystä rakentamisesta ja työvälineiden käytön osaamista. Pyrimme tarjoamaan tarvittavan määrän työvälineitä tiimin käyttöön.

Kireen Kypärän taverna
Jos nautit kaikista ravintolan työtehtävistä – niin roskien roudaamisesta kuin tyhjien tuoppien blokkaamisesta, kahvin keittämisestä tai myynnistä – olet tervetullut tavernan tiimiin. Jos paikka kiinnostaa, kirjaathan vapaaseen kenttään, mikä näistä tavernan toiminnoista on bravuurisi.

Talkoolaiset
Talkoolaisten tukikohtana tulee toimimaan 2020 vuoden tapaan 4H-kerhon tilat. Tuomme myös talkoolaisten taukotilat ja mahdollisesti myös ruokailut alueen yhteyteen. Talkootoimistolle tarvitaan aktiivisia ja innokkaita käsipareja kirjaamaan talkoolaiset sisään tapahtumaan sekä huolehtimaan alueen toimivuudesta, talkookordinaattoreiksi. Talkoolaisten koordinaattori pääsee aloittamaan halutessaan talkoot heti kuin se hänelle sopii. Reine Austin kokoaa tällä hetkellä ilmoittautujia ja pystyy perehdyttämään tehtävään. Koordinaattoreita tapahtumaan voi tulla useita, yksin ei tarvitse kenenkään töitä tehdä. :)

Jokeritiimi
Jokeritiimissä olet varautunut työskentelemään siellä missä apua eniten tarvitaan.

Infotiim
Infotiimi vastaa alueelle rakentuvan Visitor Centerin sisällä olevan infon toiminnasta. Infossa vastaillaan asiakkaiden kysymyksiin esimerkiksi festivaalien ohjelmasta, kaupungin nähtävyyksistä ja liikenneyhteyksistä. Emme toki jätä ketään yksin, pyrimme kokoamaan kattavan tietopaketin josta tarvittavaa tietoa löytyy. Työt alkaisivat jo torstaista 18.8.2022 alkaen.

Talkooruoka
Tiimi vastaa kokin johdolla talkooruokapisteen toimivuudesta sekä ruoan valmistuksesta.

Elävöittämistäkään ei ole unohdettu, siihen ei tässä vaiheessa ole omaa hakua vaan tästä tullaan infoamaan myöhemmin lisää. Sitä odotellessa merkitse sinua näistä vaihtoehdoista kiinnostavimmat.

Näin huomioimme koronan tapahtumassamme.

Talkoolaisille on avattu oma facebook-ryhmä. Klikkaa itsesi mukaan ja pääset kuulemaan uusimmat festivaalin kuulumiset ja tiedotteet tapahtumista. Talkoolaisten Slack-kanava on myös jälleen toiminnassa, laitathan viestiä kun haluat päästä mukaan. 

Ilmoittautumisen lisäksi toivomme sinun täyttävän talkoosopimuksen. Tapahtuma ottaa talkoolaisa varten vakuutuksen ja kaikki tuon sopimuksen allekirjoittaneet kuuluvat tuon vakuutuksen piiriin. Pääset täyttämään talkoosopimuksen linkistä ja toimittaa sen meille voi joko s.postilla talkoovouti@keskiaikafestivaali.fi , tuomalla talkootapaamiseen tai ensimmäisen talkoovuoron aloitukseen.

Lisätietoa voit myös kysellä osoitteesta talkoovouti@keskiaikafestivaali.fi

Back to top