TALKOOLAISEKSI

Oletko sinäkin niin vinksahtanut, että haluat tulla tekemään talkoita kesän ehdottomasti parhaimpaan tapahtumaan Hämeen keskiaikafestivaaleille?

Talkoohaku vuoden 2023 festivaaleille avautuu pian 

Tarjolla tulee jälleen olemaan työtehtäviä roudaamisesta ja rakentamisesta tarjoiluun ja tapahtumanjärjestämiseen. Me tarjoamme ruuan, upean seuran ja keskiaika-asun, ja sinä pääset nauttimaan puuhaamisesta meidän muiden heikkopäisten kanssa.

Talkoovuorot pyritään muokkaamaan oman kiinnostuksesi mukaisesti ja toiveitasi kunnioittaen.

Niin alueen rakentamiseen kuin purkamiseen apu on todella tervetullutta.

Ohessa hieman kerrottu tiimien toiminnoista:

Talkoovuorot pyritään muokkaamaan oman kiinnostuksesi mukaisesti ja toiveitasi kunnioittaen. Rohkeasti valitsemaan omia tupiasi ja seikkailujasi!

Toritiimi
Toritiimissä pääset perehtymään linnanpuiston alueeseen aivan uudella tavalla. Pestiisi kuuluu myyjien sijoittelu markkinaelueelle; kaverinasi kulkee mittatikku, spraymaali sekä tiimisi. Toritiimi merkkaa torimyyjien paikat puistoon ja opastaa myyjät paikoilleen. ”Sinä tuonne, you there, du där, du da drüben” Tiimi avustavaa myyjiä myös tarvittaessa tavaroiden siirtämisessä. Pestiin kuuluu myös yhdistyksen omien toripöytien pystytys sekä sähkön tarpeiden listaus ja toimitus yhdessä raksatiimin kanssa. Kaasulaitteiden listaus, kaasupullojen varastoinnin järjestäminen ja viranomaisilmoitukset yhdessä tapahtumatuottajan, turvallisuuspäällikön ja raksavoutin kanssa. Jäteastioiden määrän listaus ja yhteistyö roskavoutin kanssa. Torimyyjille viestintä; pysäköinti, ajoreitit, aikataulut. Pestiin kuuluu myös torimyyjien valvonta, että meillä myydään sitä mitä meille on ilmoitettu ja mitkä ovat päässeet raadituksesta läpi. Työtä riittää, joten tänne tarvitaan hyviä kartanlukijoita ja listojen mestareita ja sulkakynä kirjureita. Talkooaika painottuu ajallisesti festivaaliviikon alkuun.

Työtä helpottaa mikäli olen: sosiaalinen, asiakaspalveluhenkinen, itseohjautuva, infoa helposti sisäistävä, tarkka mutta luontainen improvisoija, luontainen listojen ja karttojen lukija ja englantia puhuva.

Lipunmyynti
Lipunmyynti avautuu to 18.8. ja on avoinna koko tapahtuman ajan. Lipunmyynnissä pääset kohtaamaan festivaalikävijät ja antamaan ensimmäisen kohtaamisen keskiaikaan. Vieraita saapuu kaukomailta saakka, joten omaathan englanninkielen perusteet. Muu kielitaito on silkkaa plussaa. Kassatyöskentelyyn ja Tiketin lipunmyyntijärjestelmään annamme hyvän perehdytyksen. Työ sisältää paljon asiakaspalvelu kohtaamista, ohjeistamista niin festivaalien sisällä kuin Hämeenlinnasta kaupunkina. Tulet palvelemaan varmasti löytötavaroiden kanssa, samalla kun autat monessa lisämini-tehtävässä, niin kuin. mahdollisessa narikassa, puhelimien latausparkin kanssa, bändipaitojen ja muiden tuotteiden myynnissä. Täällä on tuhat ja yksi kysymystä koko ajan ilmassa ja näille tarvitaan pelkäämättömiä vastaajia.

Työtä helpottaa mikäli olen: Sosiaalinen olento, ulospäinsuuntautunut hymysuu, informatiivinen ja infoa helposti sisäistävä tietäjä, kestävä ääninen, kielitaitoinen ja joustava. Erityistä plussaa jos omaat kokemusta kassojen ja rahojen käsittelystä. Kerrothan näistä supervoimistasi ilmoittautumislomakkeessa.

Pukuvuokraamo
Pukuvuokraamo sijaitsee sisäänkäynnin vieressä. Jos asiakaspalvelu ja keskiaikaiset vaatteet ovat suosikkejasi, puvusto on juuri oikea paikka sinulle. Puvustoon pääsee työskentelemään jo reippaasti ennen tapahtumaa. Pukujen korjausta ja järjestelyä on mahdollista tehdä jo pitkin kevättä ja kesää. Varsinainen ponnistus alkaa festivaaliviikon alussa, kun kaikki puvuston puvut siirretään alueelle. Myös puvuston rakentamisesta ja suunnittelusta kiinnostuneille on tarvetta jo ennen tapahtumaa; mieluusti jo aloiteltaisiin tässä kevään aikana. Oletko siis nuppineulaninja ja ompeluritari? Tätä tietä!

Työtä helpottaa mikäli olen: Luontainen organisoija, historian rakastaja, ompelutaitoinen ja asiakaspalveluhenkinen.

Kakarainkylä
Lasten leikkipaikka ja touhuamispiste kutsuu luokseen kaikki lapsenmieliset ja hulluttelijat. Kakarainkylän voutin työhön kuuluu: alueen suunnittelu- ja valmistelutyöt budjetin mukaan. Alueen suunnitteluun kuuluu sopivien työpajojen, leikkien ja ohjelmien suunnitteleminen Kakarainkylään. Aikataulusuunnittelusta sovitaan yhdessä ohjelmavoudin kanssa. Työhön kuuluu myös tarvittavien tavaroiden listaus tai hankkiminen: teltat, pöydät, penkit, keppihevoset, miekat ym. Kakarainkylän voutille, kuka vastaa tavaroiden hankkimisesta, maksetaan kulukorvaukset.

Festivaalien ollessa auki, tähän talkoolaisryhmään tarvitaan paljon hullunkurisia heittäytyjiä ja leikin ilon loihtijoita.

Työtä helpottaa mikäli olen: lapsirakas, hullunkurinen, jaksan mitä vain, lapsenmielinen, peloton heittäytyjä ja pitkäpinnainen lohikäärmeen kesyttäjä.

Somistus
Somistustiimin suuri vastuu on muuntaa Linnanpuisto keskiaikaiseksi. Taistelualueet, taverna, Visitor Center, pidot ja kaikki muu vaativat ylleen keskiaikaisen ilmeen, jotta voimme taata asiakkaillemme aikamatkan. Täällä ei rakenneta nukkekotia vaan koristellaan koko Linnanpuisto, suurille näkemyksille on siis tilaa.

Työtä helpottaa mikäli olen: luova, ahkera, kätevä käsistäni, oma-aloitteinen, luontainen improvisoija, omaan työkalujen perusteet tai valmis oppimaan

Roskatiimi
Roskatiimi pitää huolta tapahtuma-ajan alueen siisteydestä. Tässä tiimissä pääset kiertelemään ja nauttimaan vapaammin festivaaliemme tunnelmasta, toki samalla siisteydestä huolehtien: bajamajojen ja käsienpesupisteiden ylläpito ja siivous (paperi, vesi,desinfiointiaineet), jäteastioiden välityhjennykseen liittyvät siirrot ja tyhjennysten valvonta, alueen roskien siivous, katsomoiden siivous ohjelmanumeroiden jälkeen, tiskaus- ja vesipisteiden siistinä pitäminen ja tupakointialueiden siivous. Tiimi on somistamisen ja rakentamisen ohella yksi tapahtumamme tärkeimpiä.

Työtä helpottaa mikäli olen: pitkän matkan kävelijä, siisteyttä arvostava sankari ja itseohjautuva.

Raksatiimi
Rakentamista on festivaaleillamme enemmän kuin koskaan. Muutama aikaisempi vuosi on näyttänyt miten laajasta projektista on kyse. Rakentajat luovat raamit onnistuneelle tapahtumalle. Tämän tiimin päätöinä on mm. aitauksien ja rakenteiden pystytys, portin rakentaminen ja vasaran heiluttaminen sekä sahan suhina tarkennetun listan kanssa festivaalien rakentamisen alkaessa. Tiimin toiminta alkaa jo keväällä, kun kartoitamme tarpeita ja mietimme rakenteita. Pyrimme tarjoamaan tarvittavan määrän työvälineitä tiimin käyttöön.

Työtä helpottaa mikäli: ymmärrän rakentamisesta, olen ahkera, olen itseohjautuva, olen kestävää tekoa, jaksan kantaa/nostaa, osaan ajaa työkoneita/trukkia ja valmis oppimaan mikäli ei vielä kaikkea osaa.

Kireen Kypärän taverna
Jos nautit kaikista ravintolan työtehtävistä – niin roskien roudaamisesta kuin tyhjien tuoppien blokkaamisesta, kahvin keittämisestä tai myynnistä – olet tervetullut tavernan tiimiin. Jos paikka kiinnostaa, kirjaathan vapaaseen kenttään, mikä näistä tavernan toiminnoista on bravuurisi.

Työtä helpottaa mikäli olen: sosiaalinen ikihymy, asiakaspalvelun velho, jatkuvan siisteyden ylläpitäjä, kahvinkeittämisen mestari, juomakaapin täytön taituri.

Talkoolaiset Talkoovouti ja talkoolaisten koordinaattori- Miranda Mäkinen
Tänne tarvitsen aktiivisia ja innokkaita käsipareja pitämään muista talkoolaisista huolta, kirjaamaan porukka työvuoroihin sisään ja auttamaan minua alueen toimivuuden huolehtimisesta. Pidetään huolta omistamme, yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta.

Työtä helpottaa mikäli olet: ratkaisukeskeinen, itseohjautuva, numerotaituri, tarkka sulkakynä kirjuri, huumorintajuinen ja joustava.

INFO-tiimi
Tämä tiimi vastaa kahdesta alueelle rakennetusta INFO-pisteen INFO:n toiminnasta. Täällä vastaillaan asiakkaiden tuhanteen ja yhteen kysymykseen esimerkiksi festivaalien ohjelmasta, kaupungin nähtävyyksistä ja liikenneyhteyksistä. Emme toki jätä ketään yksin vaan pyrimme kokoamaan kattavan tietopaketin josta tarvittavaa tietoa löytyy. Työt alkaisivat jo keskiviikosta 16.8.2023 alkaen. On myös mahdollista, että yhdistämme Lipunmyynnin ja INFO:n samaan, joten tässä pisteessä on mahdollista, että lipunmyynnin ja INFO:n työt yhdistyvät joiltain osin.

Pestin muuttuvat tekijät: kännykkäparkin hoitaminen, löytötavarat, narikka, bändien myyntitavaroiden myyminen ja mahdollinen auttaminen esim. pukuvuokraamossa pitojen loputtua.

Työtä helpottaa mikäli olen: sosiaalinen olento, informatiivinen, infoa helposti sisäistävä kylän tietäjä, kestävä ääninen, kielitaitoinen ja joustava.

Talkooruoka
Tiimi vastaa kokin johdolla talkooruokapisteen toimivuudesta sekä ruoan valmistuksesta. Pidetään porukka ruokittuna ja murkina lämpöisenä. Tänne tarvitsemme keittiötonttuja ja kauhanvartijoita!

Elävöittäjät
Elävöittämistäkään ei ole unohdettu, siihen ei tässä vaiheessa ole omaa hakua vaan tästä tullaan infoamaan myöhemmin lisää. Sitä odotellessa merkitse sinua näistä vaihtoehdoista kiinnostavimmat.

Saunatiimi
Saunamajurin ja saunatiimin paikkaa auki! Täällä tarvitaan saunan lämmittäjää ja hyvän järjestyksen yllä pitäjiä. Pidetään palju lämpöisenä, tuodaan vettä saunalle, tavarat järjestyksessä ja paikat siisteinä. Kerätään asiakkaalta poletit ja saunalipukkeet talteen.

Jokeritiimi
Jokeritiimissä olet varautunut työskentelemään siellä missä apua eniten tarvitaan.

Elävöittämistäkään ei ole unohdettu, siihen ei tässä vaiheessa ole omaa hakua vaan tästä tullaan infoamaan myöhemmin lisää. Sitä odotellessa merkitse sinua näistä vaihtoehdoista kiinnostavimmat.

Talkoolaisille on avattu oma facebook-ryhmä. Klikkaa itsesi mukaan ja pääset kuulemaan uusimmat festivaalin kuulumiset ja tiedotteet tapahtumista.

Ilmoittautumisen lisäksi toivomme sinun täyttävän talkoosopimuksen. Tapahtuma ottaa talkoolaisa varten vakuutuksen ja kaikki tuon sopimuksen allekirjoittaneet kuuluvat tuon vakuutuksen piiriin. Pääset täyttämään talkoosopimuksen linkistä ja toimittaa sen meille voi joko s.postilla talkoovouti@keskiaikafestivaali.fi , tuomalla talkootapaamiseen tai ensimmäisen talkoovuoron aloitukseen.

Lisätietoa voit myös kysellä osoitteesta talkoovouti@keskiaikafestivaali.fi

Back to top