Osallistumisehdot 2022

Hämeen keskiaikafestivaali tapahtumana

1. Yleistä

Hämeen keskiaikafestivaali järjestetään Hämeen Linnan, Vankilan sekä Linnanpuiston alueella elokuun puolivälissä.

Hämeen keskiaikafestivaali on historian elävöittämiseen sitoutunut tapahtuma. Odotamme, myyjiltä, työnäytöskumppaneilta ja kaikilta yhteistyökumppaneiltamme vahvaa panostusta tapahtuman teeman tukemiseksi. Yhdessä tekemällä pystymme luomaan kävijöille parhaan keskiaikaisen elämyksen. 

2. Järjestäjä, organisaatio ja Hämeenlinnan keskiaikayhdistys ry

Hämeenlinnan keskiaikayhdistys ry omistaa 100%:a  Hämeen Keskiaikatapahtumat Oy.:sta, joka tuottaa Hämeen keskiaikafestivaalin. 

Hämeen Keskiaikatapahtumat Oy

Mervi Käki

Yhtiön Hallituksen puheenjohtaja

mervi@keskaikafestivaali.fi

Festivaaliorganisaatio

Festivaalijohtaja Ville Ketonen

ville@keskiaikafestivaali.fi

Tapahtuman päätuottaja Mari Nokkonen

mari@keskaikafestivaali.fi

3. Keskiaikateema kaikessa tekemisessä

Hämeen keskiaikafestivaalilla on pitkät perinteet historiateemaisena markkinatapahtumana yli 20 vuoden ajalta. Tapahtuma kulki aluksi nimellä Hämeen keskiaikamarkkinat. Tapahtumassa keskiaikateeman tulee näkyä kaikessa: pukeutumisessa, tuotteiden esillepanossa, teltassa, kojussa jne. Teeman toteutuksen tarkkuus juontaa juurensa keskiaikayhdistyksen sääntöihin ja ideologiaan, ja pyrkimykseen olla keskiaikaharrastauksen sanansaattaja. 

Tämä linjaus koskee niin kauppiaita, käsityöläisiä, työntekijöitä, talkoolaisia kuin esiintyjiä. 

Modernistakin teltasta voi muokata tapahtuman henkeen sopivan peittämällä, ja naamioimalla metalliprofiilit ja muovipinnat teemaan sopiviksi.  Popup-teltan tuunaamiseen annamme mielellämme vinkkejä. Teltan yli laitettu juuttikangas ei lähtökohtaisesti ole kuitenkaan riittävää naamiointia.

Myytävien tuotteiden tulee olla keskiajan henkeen sopivia: käsitöitä, taidetta, luonnontuotteita, luonnon raaka-aineista valmistettuja tuotteita sekä elintarvikkeita. Muut tuotteet sallitaan sopimuksen mukaan. 

Perinteiselle jäätelölle ja metrilakulle ei lupaa saa, mutta esim. makeisia voidaan harkita hyvin perusteluin, samoin jäätelö tai siihen verrattavat tuotteet eivät ole täysin poissuljettuja, tulihan jäätelö Venetsiaan jo keskiajalla. Vastaavanlaisia myönnytyksiä olemme tehneet kahvin osalta.

Tapahtuman henkeen ei käy esim. myydä muovituotteita eikä tuotteita sovi pakata muoviin. Kauppiaan tulee ehdottomasti noudattaa ennakkoon ilmoittamaansa ja järjestäjän hyväksymää tuotevalikoimaa. Tähän on joitain poikkeuksia tehty mm. lapsille tarkoitettujen lelukypärien kohdalla.

Järjestäjällä on oikeus olla hyväksymättä tapahtuman henkeen sopimattomia kauppiaita sekä rajoittaa myyjien ja tuotteiden määrää mikäli ne ovat ristiriidassa näiden ehtojen kanssa. Sopimusteknisesti tätä rajoittamista ja ohjaamista, viime kädessä alueelta poistamista voidaan ottaa käytäntöön vielä tapahtuman aikana.

Kojun tai teltan sadesuojana on sallittua käyttää nykyaikaisia materiaaleja, mutta ne eivät saa näkyä tarpeettomasti. Varaa mukaan omat sadesuojat. Järjestäjällä ei ole lainattavia tai vuokrattavia muoveja tai pressuja.

Pakanakuja sekä käsityöläisten alue muodostavat poikkeuksia keskiaikateemaan. Näitä tapahtuma-alueita tullaan käsittelemään omina tapahtumina alueemme sisällä. Tuotevalikoiman ja telttojen osalta olemme näissä joustavampia, ja teemme yhteistyötä kanssa järjestäjien kanssa.

Niin kuin kojun ja tuotteiden myös myyjien pukeutumisessa tulee huomioida tapahtuman teema. Asuissa järjestäjä kykenee auttamaan, järjestäjällä on mittava puvusto josta tarjoamme asuja kauppiaille vuokralle koko viikonlopun ajaksi hintaan 37,20€ sis alv 24%).  

5. Kauppias kategoriat

Tapahtumassa on useita eri kategorioita tekemään eroa erilaisille myyjille tai vastaaville toimijoille. Yleisellä tasolla kaikkia koskevat samat keskiaikateemaan ja turvallisuuteen liittyvät perussäännöt, eroa paikan mahdollisessa sijoittumisessa alueella ja muissa tarkentavissa ehdoissa. Hinta myyntipaikasta on kaikille sama, myyntipaikasta maksetaan paikan leveyden mukaan ei pinta-alan.

Torimyyjät, elintarvikemyyjät, työnäytöskumppanit, työnäytösmyyjät, Pakanakuja, Artistit tms. kumppanit joiden sopimukseen sisältyy myyntipaikka tai vastaava, yhteistyökumppaneiden pisteet ja erilaisten yhteisöiden paikat.

6. Markkina-alueet

Hämeen keskiaikafestivaalien markkina-alue levittäytyy laajasti Linnanpuistoon ja Hämeen linnan pihapiiriin. Alue on jaettu useisiin toiminnallisiin lohkoihin. Myyjien näkökulmasta tämä näkyy vaatimuksissa myyntipisteen autenttisuuden osalta, keskiaikaiset kauppiaat/ viikinkiteemaiset kauppiaat. Osa alueista on rajattu vain tietyn tyyppisille myyjäkategorian edustajille.

Järjestäjä sitoutuu tasapuolisesti ohjaamaan asiakasvirtoja kaikkialle festivaalialueen sisällä.. Huomioitavaa on että tapahtumaan on ainoastaan yksi sisäänpääsyportti. Poistuminen sallitaan myös Kustaa III:n katua pohjoisen suuntaan.

6.1. Markkina-alue ja Kustaa III:n kadun myyntipisteet

Keskiaika/viikinkipuoli

Rima keskiaika- ja viikinkipuolelle pääsyssä pysyy edelleen korkealla ja keskeisimmät paikat täytetään teeman mukaiseen somistukseen huolellisimmin panostaneiden kauppiaiden kojuilla. Sihtaamme myös ruokamyyjät tarkasti läpi ja haluamme keskustella kaikkien kanssa erikseen, tällä varmistamme että kaikille riittää myyntiä. Tässä kuten kaikessa muussakin on etuna keskiaikaisuus ja innovatiivisuus.

Pellavapolun Käsityöläiset (ei keskiaika)

Hyväksymme mukaan myös käsityöläisiä joiden tuotteet ja koju eivät ole keskiaikateeman mukaisia. Vaikka rajat ovat löysemmät emme silti hyväksy neonvärejä. Myyntipaikat sijoitetaan omalle alueelle Pakanametsän ja turnajaiskentän läheisyyteen.

Pakanametsä

Sysimaa tuottaa alueelle pakanametsän maagisine myyjineen ja kojuineen. Alueelle ilmoittaudutaan täältä ja raaditus tapahtuu Sysimaan puolesta. Kävijöille Pakanametsä näyttäytyy omana tapahtuman osana.

6.2. Tavernapiha ja anniskelu

Kireen Kypärän tavernapiha on tapahtuman sydän. Tavernapihalle ja Kustaa III:n kadun varteen keskittyvät kaikki alueen elintarvikemyyjät. Tavernapihan elintarvikemyyjät raaditetaan etukäteen ja näistä paikoista festivaaliorganisaatio on erikseen yhteydessä toimijoihin. Hämeen keskiaikatapahtumat Oy operoi kaikki anniskelutoiminnot yksinoikeudella (poislukien Kanrestan ravintolatoiminta linnalla)

6.3. Linnanalue 

Linnan alue, Vankila ja Hämeen Linna ovat osa tapahtumaamme festivaalien ajan. Linnan ohjelma ja elävöitys toteutetaan vahvasti yhteistyössä Kansallismuseon kanssa. 

6.4. Mittelöalueet

Festivaalialueelta löytyy useita mittelöalueita. Omilla areenoilla pääsevät ottamaan mittaa buhurtin, viikinkitaisteluden sekä bofferimiekkailun harrastajat. Turnajaisareenalla Rohanin tallin hevoset näyttävät kuinka taisteltiin kunniasta ja kullasta kuin silloin ennen. Medieval Combatsport Finland tuo buhurtareenalle alan harrastajia niin kotoa kuin ulkomailta asti. Buhurt areenaa isännöi Hämeenlinnan oma buhurt seura Tavastia Armigeri. 

Viikinkiareenaa isännöi Historia- ja viikinkimiekkailuseura Vanajan Sudet. Bofferimiekkailu on sitten astetta kevyempää taistelua kevyemmillä ja pehmustetuilla aseilla, näytökset ovat kuitenkin taatusti yhtä mielenkiintoisia kuin buhurt konsanaan. 

6.5. Lipunmyynti

On sisäänkäyntimme vieressä, Kustaa III:n kadun ja Niittykadun risteyksessä. Isosta teltasta löytyy tapahtuman lipunmyynti ja pukuvuokraus. 

7. Kauppiaaksi hakeminen ja maksuehdot

Raaditamme kaikki myyjät.

Uusi myyjä tai vanha myyjä, joka on uudistanut tuotevalikoimaa. Ilmoittautumislomakkeeseen on täytettävä kaikki pyydetyt liitteet;

Kuvat myyjästä/ myyjistä, tuotteista sekä myyntikojusta. 

Myyntipaikan turvallisuusasiakirja (jos käsittelet tulta.)

Mikäli uudella myyjällä ei ole ajantasaisia kuvia, tulee liittää riittävän yksityiskohtainen kuvaus suunnitellusta toteutuksesta. Toteutuksen tulee täyttää myös tapahtumassa suunnitelmassa luvatut kriteerit! 

Järjestäjä varaa oikeuden hyväksyä tai hylätä osallistumishakemus. Tärkeimmät valintakriteerit on teemaan sopiminen ja samankaltaisten myyjien määrä. Haluamme tarjota tapahtumasta elämyksiä ja kokemuksia niin kävijöille kuin kauppiaille. Tärkeää on myös kauppiaiden mahdollisuus kannattavaan liiketoimintaan. Järjestäjällä on oikeus olla hyväksymättä hakemuksia, jotka tulevat tapahtuman järjestelyjen kannalta liian myöhään.

Mikäli muu kuin elintarvikemyyjäksi rekisteröitynyt pitää myynnissä elintarvikkeita, on järjestäjällä tasapuolisuuden vuoksi oikeus veloittaa ko, myyjältä elintarvikemyyjiltä vaaditut lisätarpeet +25% jälkitoimituslisä, tai kieltää myynti.

7.1. Hinnoitteluperusteet

Koska Linnanpuisto on iso, halutaan kannustaa toripaikan suunnittelussa luovuuteen, kauppias maksaa vain myyntipaikan leveydestä, syvyyttä voi olla niin paljon kuin paikka antaa periksi (myyjän vastuulla on paikkaa varatessa tuoda esiin toive poikkeuksellisen syvästä pisteestä), maksu määräytyy halutun leveyden mukaisesti. Myyntialueiden keskenäinen hinnoittelu ei eroa toisistaan.

Ruoka-annoksia myyvien kauppiaiden myyntipaikan hintaan sisältyy biojäteastia ja sähköt 16A 230V automaattisesti. Lisäsähkö, ja jätehuolto on neuvoteltavissa. 

Markkinapaikat
Paikan kokoAlviton hinta.-30.6.-22astiHinta -30.6.-22 sis. Alv 24 %astiHinta 1.7.2022 alvitonHinta 1.7.2022-> sis alv 24%Paikkamaksu sisältää rannekkeitaLisäranneke hinta alv 0%Lisäranneke hinta sis alv 10 %
Toripöytä katolla115,00 €142,60 €143,75€178,25 €2 kpl15,00 €16,50 €
Markkinakatos 125,00 €155,00 €156,25€193,75 €2 kpl15,00 €16,50 €
2 m230,00 €285,20 €287,50€356,50 €2 kpl15,00 €16,50 €
4 m280,00 €347,20 €350,00€434,00 €4 kpl15,00 €16,50 €
6 m380,00 €471,20 €475,00€589,00 €4 kpl15,00 €16,50 €
8 m490,00 €607,60 €612,50€759,50 €5 kpl15,00 €16,50 €
10 m595,00 €737,80 €743,750€922,25 €6 kpl15,00 €16,50 €
Kireen Kypärän taverna sekä ruokamyyjät
Paikan koko tavernaAlviton hinta.-30.6.-22astiHinta -30.6.-22 sis. Alv 24 %Hinta 1.7.2022→ alvitonHinta 1.7.2022→sis alv 24% Paikkamaksu sisältää rannekkeitaLisäranneke  hinta alv 0%Lisäranneke sis alv 10 %
6 m1 140,00 €1 413,60 €1425,00€1 767,00 €4 kpl15,00 €16,50 €
10 m1 450,00 €1 798,00 €1812,50€2 247,50 €6 kpl15,00 €16,50 €
Paikan koko ruokamyyjäAlviton hinta.-30.6.-22Hinta 30.6.-22 asti, sis. Alv 24 %Hinta 1.7.2022→ alvitonHinta 1.7.2022→ sis alv 24%Paikkamaksu sisältää rannekkeitaLisä- rannekkeet hinta alv 0%Lisärannekkeet sis alv 10 %
4 m550,00 €682,00 €687,50€852,50 €4 kpl15,00 €16,50 €
6 m710,00 €880,40 €887,50€1 100,50 €4 kpl15,00 €16,50 €
Työnäytöskumppani
2 m62,50€77,50 €2 kpl15,00 €16,50 €
4 m100,00€124,00 €2 kpl15,00 €16,50 €
Työnäytösmyyjä
2 m50,00 €62,00 €62,50€77,50 €2 kpl15,00 €16,50 €
4 m80,00 €99,20 €100,00€124,00 €2 kpl15,00 €16,50 €
Isommat markkinapaikat, ota yhteys
Lisämyynti:
Hinta alv 0%Hinta alv 24%
Jäteastia
Jäteastia 660 l70,00 €86,80 €
Jäteastia 240 l60,00 €74,40 €
Biojäte75,00 €93,00 €
SÄHKÖ
16 A 230 V60,00 €74,40 €
32 A 400 V125,00 €155,00 €
16 A 400 V85,00 €105,40 €
AAMUPALA POLETIT
1kpl/hlö/pvä7,02 €8,00 €
5kpl33,33 €38,00 €
pe- Illan ”tuliturnajaiset”16,50€
la- Illan ”tuliturnajaiset”16,50€
Pe- illan pidot viikinki65,00 €
Pe-illan pidot aatelinen85,00 €
La- illan pidot viikinki65,00 €
La-illan pidot aatelinen85,00 €
PUKUVUOKRAUSkokotapahtuma
koko asu/ hlö30,00 €37,20 €
sauna25€/ hlö5€ poletti3

7.2. Torimyyjät

7.2.1. Paikan varaaminen

Paikan varaaminen tapahtuu Tiketin järjestelmän kautta https://www.tiketti.fi/hameen-keskiaikafestivaali-2022-akkreditointi-myyjat-hameen-akkreditointi/1358893. Myyntipaikka varmistuu vasta paikkamaksun suoritettuasi! Järjestäjä määrää paikan sijainnin haluamasi markkina-alueen sisällä, mutta toiveita pyritään huomioimaan olosuhteiden salliessa.

Myyntipaikka maksetaan raadituksen jälkeen lähetettävällä laskulla. Paikka on varattu vasta suoritettuasi paikkamaksun.
1.7.2022 jälkeen tulleiden ilmoittautumisten toripaikkahinta nousee 25%:lla.

7.2.3. Peruutusehdo,  2022 Covid-19 viruksen vaikutus järjestelyihin 

Järjestäjän kirjallisesti hyväksymä varaus on molempia osapuolia  sitova, myyntipaikkaa, myytäviä tuotteita ja paikanvuokraa koskeva sopimus. 

Paikkavaraus tulee voimaan kun myyntipaikka on kokonaisuudessaan maksettu.

Mikäli myyjä peruu festivaaleille tulonsa kirjallisesti ennen 1.7.2022,  palautetaan suoritetusta maksusta 50 %  myyntipaikan hinnasta -25€(+alv) käsittelykulut. 

Jos peruutus tapahtuu 1.7.2022 jälkeen, ei maksua enää palauteta. Myyjälle tarjotaan kuitenkin paikkaa vuoden 2023 tapahtumaan samalla maksulla.

Mikäli järjestäjä on viranomaismääräyksen vuoksi pakotettu peruuttamaan tapahtuman tarjoamme myös tässä tapauksessa myyntipaikkaa myyjälle vuodelle 2023, eikä maksua enää palauteta. 

Jos myyntipaikan varannut ei ota paikkaa haltuunsa ennen myyntiajan alkua, perjantaina klo 12:00, hän menettää oikeuden paikkaan, mutta on silti velvollinen maksamaan kaikki maksut täysimääräisinä.

Ylivoimaisen esteen sattuessa tapahtuman järjestäjä pidättää itsellään oikeuden tapahtuman siirtämiseen tai peruuttamiseen. Hämeen Keskiaikatapahtumat Oy ei ole korvausvelvollinen esim. mahdollisen pandemian tai terrorismiuhkan takia peruutetun tapahtuman aiheuttamista kuluista.

7.2.4. Turvallisuus- ja yleiset kaikkia sitovat järjestyssäännöt

Myyjien ja esiintyjien on noudatettava Suomen lakia ja viranomaisten elinkeinon harjoittamisesta ja verotuksesta antamia määräyksiä.

Turvallisuus- ja yleiset kaikkia sitovat järjestyssäännöt käydään tarkemmin läpi kohdassa Turvallisuus

8. Turvallisuus

8.1. Paloturvallisuus

Järjestäjä on huolehtinut ennakkoon paloturvallisuudesta mm. ottamalla sen huomioon markkinatorin ja keskiaikaleirin kaavoituksessa (riittävät etäisyydet telttojen välillä) ja toimintojen sijoituksessa sekä ohjeistamalla avotulen käyttäjiä.

Linnanpuiston alueella ei saa käyttää avotulta muualla kuin järjestäjän osoittamissa kohdissa, palamattomalla alustalla. Jokaisella tulisijaa suunnittelevalla henkilöllä/telttakunnalla on oltava mukanaan oma tarkastettu ja toimiva, riittävä ensisammutusvälineistö, eli sammutuspeite, sammutin sekä siitä kertova kyltti. Kauppiaat vastaavat omista rakenteistaan ja somisteistaan sekä niiden turvallisuudesta. Ilmoita tulisijasta etukäteen ja laadi turvallisuussuunnitelma. Turvallisuussuunnitelma tulee lähettää järjestäjälle kolmea viikkoa ennen tapahtumaa. Nurmea on suojeltava kulottumiselta lämpökilvin ja kastelemalla. Järjestäjällä ei ole lainattavia tai vuokrattavia sammutusvälineitä. Järven puoleisilla alueen osilla voidaan sammutusvälineistöksi hyväksyä myös sammutusvesiämpärit.

Elintarvikemyyjien on ilmoitettava kaasupullot ja muut palavat aineet ennakkoon hakulomakkeella ja täydennettävä tiedot kolme viikkoa ennen tapahtuman alkua, jos ne jostain syystä muuttuvat hakuajan umpeutumisen tai hakemuksen jättämisen jälkeen. Lisätiedot lähetetään suoraan osoitteeseen seriffi@keskiaikafestivaali.fi 

Älä täytä nettilomaketta uudelleen! Muista tarkentaa sähköpostiviestit nimelläsi ja yrityksen nimellä.

8.2. Luvat ja ilmoitukset

Järjestäjä hankkii tapahtumalle kaikki normaalituotteiden myynnissä ja muussa tapahtumatoiminnassa tarvittavat luvat. 

8.3. Sähkö ja kaasu

Sähköä toimitetaan lähtökohtaisesti ainoastaan elintarvikekauppiaille, kylmälaitteisiin sekä ruuanvalmistukseen. Sähkö- ja kaasulaiteilmoitukseen on kirjattava yksityiskohtaisesti sähkölaitteet ja niiden käyttöjännite sekä teho. Myyjä sitoutuu ilmoittaamaansa sähkömäärään.  Myyntipaikalla saa olla kerralla vain laitteisiin kytketty määrä nestekaasua. Alueella ei saa varastoida nestekaasua, järjestäjällä ei ole kaasuvarastoa. Kaasun käytöstä ohjeistetaan lähempänä tarkemmin. HUOM. sähkö toimitetaan ilmoituksen mukaan ja sähköstä veloitetaan erikseen. Ilmoita myös kylmälaiteautojen tai -konttien sähköntarve. Huomaa, että kaikille ei välttämättä voida taata sähköä, ja järjestäjällä on oikeus määrätä autojen ja konttien sijoittelu.

Omat nimikoidut, ulkokäyttöön tarkoitetut ja hyväksytyt jatkojohdot helpottavat sähkönjakelua. Sisäkäyttöön sopivat ns. ”valkoiset jatkojohdot” ovat kiellettyjä. Järjestäjällä ei ole lainattavia tai vuokrattavia jatkojohtoja tms. Myyjä vastaa omien sähkölaitteidensa turvallisuudesta ja soveltuvuudesta.

Tapahtuman luonteen vuoksi vain elintarvikemyyjille toimitetaan sähköä. Koska myynti jatkuu iltaisin iltahämärissä, kauppiaalla kannattaa olla mukana omia kynttilä- tms. lyhtyjä. Kirkkaita sähkövalaisimia (esim. paristolla toimivat LEDit) ei sallita, himmeät esim. aurinkokennolla toimivat lyhdyt käyvät.

Matkapuhelinten lataamiseen ja kylmäpatruunoiden pakastamiseen järjestetään mahdollisuus markkina-alueella. 

8.4. Vakuutukset ja turvallisuus

Järjestäjällä on järjestäjän laitteista kolmannelle osapuolelle aiheutuvat vahingot korvaava vastuuvakuutus. Myyjät vastaavat itse omalle kalustolleen, muille myyjille tai yleisölle aiheuttamistaan vahingoista. Myyjien on tarpeen mukaan hankittava vastuu- ym. vakuutukset omalle osastolleen.

Järjestäjä vastaa tapahtuma-alueen yövartioinnista. Järjestäjä ei kuitenkaan vastaa tapahtuma-alueelle jätetystä omaisuudesta eikä kauppiaiden kylmälaitteiden toimivuudesta tai mahdollisen sähkökatkoksen aiheuttamasta vahingosta. Älä siis jätä arvotavaroita helposti saataville. Alueella yöpyy paljon ihmisiä.

8.5. Jätehuolto

Yksi keskiaikafestivaalin ominaispiirteistä on siisti ja viihtyisä ympäristö. Siksi kiinnitämme jätehuoltoon erityistä huomiota ja edellytämme samaa kauppiailta ja muilta osallistujilta.

Myyjän on vietävä kaikki jätteet lajiteltuna jäteastioihin tai otettava jätteet paikalta poistuessaan mukaansa. Jokainen huolehtii alueensa siisteydestä koko tapahtuman ajan. Paikkansa siivoamatta jättäneiltä peritään 90€ (+alv24%) siivousmaksu.

HUOM. Ruoka-annoksia myyvien kauppiaiden myyntipaikan hintaan sisältyy biojäteastia ja sähköt 16A 230V automaattisesti. Jäteastiat on kuljetettava päivittäin tyhjennettäviksi ennalta määrättyihin paikkoihin sekä kerättävä asianmukaisesti talteen mm. paistinrasva, sitä ei saa päästää maahan eikä nurmelle. Nurmea on myös suojattava palamiselta ja kulottumiselta lämpökilvin ja kastelemalla. Lisäjäteastiat ja sähkö on neuvoteltavissa.

8.6. Logistiikka ja ajoneuvot

Ajoneuvolla ajo tapahtuma-alueella huoltoaikojen ulkopuolella ei ole turvallisuussyistä sallittu. 

Ajoneuvoilla ajo alueelle on mahdollista vain kuorman ripeää lastausta tai purkua varten ma-ke koko päivän ajan, to klo 8-16, pe klo  7-11 ja la–su -aamuina klo 7–9 sekä sunnuntaina klo 17 jälkeen.

Ajoneuvojen on poistuttava alueelta viimeistään puolta tuntia ennen tapahtuman alkua. Tapahtuman aikana tavaratäydennykset on pyrittävä hoitamaan muilla keinoilla, esim. käsikärryillä, hankkimalla kantoapua tms. Lastauspaikka ja maitokärryt tai mönkijä kuljettajineen ovat järjestäjän puolelta käytettävissä (mönkijä osan aikaa) markkinatorin läheisyydessä.

Pysäköinnistä annetaan lisäohjeita ennen tapahtumaa. HUOM. Pysäköintipaikkoja ja -lupia on järjestäjän puolelta rajoitetusti, sillä sijaitsemme keskikaupungilla. Emme voi valitettavasti taata kaikille myyjille tai esiintyjille pysäköintipaikkaa markkinatorin läheltä. Kauppiaiden paikat jaetaan siinä järjestyksessä, kuin myynti-ilmoittautuminen on vahvistettu ja maksettu (yksi paikka per myyntikoju).

Auton ajaminen, kääntäminen ja pysäköiminen puiston nurmikolla on ehdottomasti kielletty maksuseuraamuksen uhalla.

8.7. Eläimet

Lemmikkieläinten tuonti alueelle on neuvoteltava aina erikseen. Laitathan ystävällisesti viestiä myyntipaikat@keskiaikafestivaali.fi osoitteeseen mikäli koirakaverin halajat mukaan tapahtumaan. Poikkeuksen tähän tekevät tehtävissä olevat opas- ja avustajakoirat, he pääsevät vieraaksemme ilman erillistä neuvottelua. 

8.8. Yleisiä ehtoja

Hämeen keskiaikafestivaalille osallistuja sitoutuu noudattamaan näitä osallistumisehtoja ja tapahtuman järjestäjän ja turvallisuusorganisaation antamia lisäohjeita.

Alueella oleskelevalla myyjillä, talkoolaisilla, leiriytyjillä ja esiintyjillä tulee olla tapahtuman ranneke. Järjestyksenvalvojilla on oikeus välittömästi poistaa alueelta ilman ranneketta työskentelevät. Yleisöstä rannekkeet saavat vain kolmen päivän lipun ostaneet, muu yleisö kulkee alueella ilman ranneketta samoin virantoimituksessa olevat viranomaiset.

Nurmikon tärveleminen esim. autolla, nuotiopaikan kaivaminen tai suurempien rakenteiden jälkien siivoamatta jättäminen on kielletty maksuseuraamuksen ja myöhemmän osallistumiskiellon uhalla.

Myyjien ja esiintyjien on noudatettava Suomen lakia ja viranomaisten elinkeinon harjoittamisesta ja verotuksesta antamia määräyksiä.

Leiriläiseksi hakeminen tapahtuu omalla lomakkeellaan, ks. verkkosivuiltamme osio ”Leiriläiseksi”. Leiriytymisestä annetaan erilliset lisäohjeet.

Yörauha klo 24–7, huomioitava alueella yöpyviä ja vältettävä metelöintiä ja muuta häiriön aiheuttamista.

Suoritus- ja lainkäyttöpaikkana pidetään molemminpuolisesti Hämeenlinnan kaupunkia.

Ylivoimaisen esteen sattuessa tapahtuman järjestäjä pidättää itsellään oikeuden tapahtuman siirtämiseen tai peruuttamiseen. Hämeen Keskiaikatapahtumat Oy ei ole korvausvelvollinen esim. mahdollisen pandemian tai terrorismiuhkan takia peruutetun tapahtuman aiheuttamista kuluista.

Back to top